Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

United agerar – nära värva Sancho

Foto: ANDY ROWLAND VIA WWW.IMAGO-IMAGES.DE / IMAGO IMAGES/PRIME MEDIA IMAGES WWW.IMAGO-IMAGES.D
Foto: POUPART JULIEN/ABACA / STELLA PICTURES/POUPART JULIEN/ABACA

Det rör på sig i Manchester United-ledet. 

Storklubben har kommit överens muntligt med Jadon Sancho, 21. 

Samtidigt har de öppnat förhandlingar för att förlänga med med Paul Pogba, 28. 

Det är inte sommaren 2020. 

Det är 2021. Men visst känns hela historien bekant? Att Jadon Sancho snart är en Manchester United-spelare? 

Engelsmannen har imponerat stort i Borussia Dortmund och har under en längre tid kopplats ihop med en flytt till Manchester United. Men Dortmund har inte velat vika ner sig gällande prissumman på 1,2 miljarder kronor. Därför blev det ingen övergång förra sommaren. 

Men nu låter annorlunda. Enligt transferexperten Fabrizio Romano har United kommit överens med Jadon Sancho om det personliga kontraktet. Det som återstår är alltså att förhandla med Dortmund – och det kommer vara ett problem. Den tyska storklubben har visserligen sänkt prislappen en aning. Nu kostar Sancho 900 miljoner kronor. 

Riskerar gå gratis

Men trots prissänkningen verkar Manchester United inte riktigt vilja betala så mycket pengar. Enligt flera medier är Manchester United och Borussia Dortmund långt ifrån varandra. 

Mitt i allt detta rapporterar Sky sports att United har inlett förhandlingar med Paul Pogba för att förlänga kontraktet. Mittfältarens nuvarande avtal löper ut kommande sommaren och United riskerar annars tappa honom gratis. Pogba, som förbereder sig inför EM med Frankrike, har kopplats ihop med en comeback i Juventus.