Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Tottenham jagar Christian Eriksen

Antonio Conte
Foto: ADAM DAVY / STELLA PICTURES / PA
Christian Eriksen
Foto: JED LEICESTER/SHUTTERSTOCK / JED LEICESTER/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Christian Eriksen spelar fotboll igen. 

Nu jagar flera engelska toppklubbar den danske landslagsmittfälaren.

Enligt The Sun ska hans förra klubb Tottenham ligga bäst till.  

Hjärtstoppet under EM-premiären ledde till en operation. Det följdes av ett brutet kontrakt med Inter och höll Christian Eriksen borta från fotbollen i åtta månader. 

Men i januari skrev den danske landslagsmittfältaren på ett korttidskontrakt med Premier Leagueklubben Brentford.  I slutet av februari återvände han till fotbollsplanen till stående ovationer, 259 dagar efter hjärtstoppet. 

Jagas av PL-klubbar

Eriksen har också tagits ut i det danska ladslaget. I träningslandskampen mot Nederländerna gjorde han sina första minuter och stod för ett mål efter endast två minuter på planen. 

Sakteligen har Eriksen hittat formen och danskens återkomst har också väckt intresse från större Premier League-klubbar. Och enligt The Sun jagar både Manchester United och Newcastles Eriksens underskrift när avtalet med Brentford löper ut till sommaren. 

Enligt tidningen ska dock en annan klubb ligga bäst till. 

Der rör sig om är Eriksens förra klubb Tottenham. 

Eriksen spelade för Spurs mellan 2013 och 2020 innan han lämnade för Inter. Med Milanoklubben var han med och vann Scudetton säsongen 2020/21 under tränaren Antonio Conte. 

Just Conte är sedan i höstas tränare för Tottenham vilket talar för en återkomst för Eriksen.