Foto: NURPHOTO - S / URBANANDSPORT / NURPHOTO/NURPHOT SIPA USAFoto: NURPHOTO - S / URBANANDSPORT / NURPHOTO/NURPHOT SIPA USA
 Foto: NURPHOTO - S / URBANANDSPORT / NURPHOTO/NURPHOT SIPA USA
Foto: NURPHOTO - S / DAVID ALIAGA/NURPHOTO/SIPA USA/I SIPA USAFoto: NURPHOTO - S / DAVID ALIAGA/NURPHOTO/SIPA USA/I SIPA USA
 Foto: NURPHOTO - S / DAVID ALIAGA/NURPHOTO/SIPA USA/I SIPA USA

Tackade nej till en miljard(!) i PL

Publicerad

Lionel Messi förlängde nyligen med sitt älskade FC Barcelona.

Men det var inte så att han saknade lukrativa erbjudanden. 

Lionel Messi dröjde med att skriva på ett nytt avtal med Barcelona. Han ryktades länge vara på väg till England för ett återförenande med tränaren Pep Guardiola i Manchester City. 

Men så kom till slut beskedet. Messi hade förlängt med Barcelona fram till 2021. 

Kontraktet innehöll en utköpsklausul som ligger på hela 6,9 miljarder kronor. Enligt Daily Mail var kontraktet värd 5,5 miljoner kronor i veckan och Messi får dessutom en så kallad sign on-bonus värd 885 miljoner kronor.

 

LÄS MER: "Mauro Icardi läkarundersöks av storklubb - på annandag jul"

 

Messi tackade nej

Och det krävdes att Barca pungade ut. Enligt Marca var Citys erbjudande till och med mer lukrativt än så. 

Den spanska tidningen skriver att City erbjöd en sign on-peng på 100 miljoner euro, alltså nästan en miljard kronor. Dessutom skulle Messi få en årslön på ungefär halva det beloppet. 

Samtidigt är Marca övertygade om att Messi aldrig tvekade kring sin förlängning. 

"Leo skulle inte ha lämnat. Det är mer än en klubb. Han trivs i Barcelona och varje månad sätter han nya klubbrekord. Dessutom styr Messi allt i föreningen. Han är en vinnare som fortfarande har mycket ambition och driv att knäcka både personliga och kollektiva rekord", skriver Marca. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Detta är ett blogginlägg från Silly Season-bloggen. Fler inlägg hittar du här.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag