Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svensken kopplas ihop med Lindahls klubb

Musovic om tiden i Chelsea: "Överträffat alla förväntningar"
Kim Björkegren tränar just nu Apollon Limassol på Cypern.
Foto: BILDBYRÅN
Hedvig Lindahl vaktar målet i Atlético Madrid.
Foto: LAPRESSE / LAPRESSE/SIPA USA SIPA USA

Kim Björkegren blev tidigare i år den första svenska tränaren att vinna en internationell damliga.

Nu kopplas 39-åringen ihop med italienska Fiorentina och Hedvig Lindahls Atlético Madrid.

Förra sommaren lämnade Björkegren kinesiska Beijing Phoenix för Apollon Limassol. På Cypern har hans Apollon radat upp segrar och med tre omgångar kvar säkrade laget titeln i början av mars.

Kim Björkegren, som tidigare tagit SM-guld med Linköpings FC, skrev då historia som första svensk att ta hem en internationell liga på damsidan.

Fiorentina och Atlético intresserade

Med ett år kvar på kontraktet har tränaren medgett att det funnits klubbar som visat intresse.

– Det har kommit lite förfrågningar som i vissa fall kittlat lite. Men jag och min familj trivs så bra här och tanken är att stanna. Men skulle det dyka upp något extremt spännande får man tänka om. Men med 90 procents sannolikhet blir jag kvar, om man nu kan säga sånt i fotboll. Jag har ett år till, sen finns det alltid lite klausuler, sa han till Aftonbladet förra månaden.

Frågan är om Italien och ACF Fiorentina, eller Spanien och Atlético Madrid, är tillräckligt spännande. För enligt den tyska damfotbollssajten Soccerdonna är de båda klubbarna intresserade av svensken.

I Fiorentina spelar den svenska målvakten Stephanie Öhrström sedan flera år tillbaka, och i Atlético vaktar landslagets Hedvig Lindahl kassen.

https://www.instagram.com/p/CNSjeElDHoS/
Märkliga bilder från Ettanpremiären mellan Brommapojkarna och Karlstad