Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Suarez lämnar Barça – redan den här veckan

Foto: RAFAEL MARCHANTE / REUTERS BILDBYRÅN
Foto: MANU FERNANDEZ / AP TT NYHETSBYRÅN

Ronald Koeman har börjat truppbygget. 

Nederländaren uppges ha sagt till Luis Suarez, 33, att han inte längre önskad i Barcelona. 

Anfallaren kommer att lämna storklubben den här veckan, skriver journalisten Fabrizio Romano. 

Det var förra veckan som spanska medier började rapportera om Luis Suarez. Storstjärnan, som kom till Barça 2013 från Liverpool kommer inte att ingå i nye tränaren Ronald Koemans framtidsplaner. 

Koeman ska ha haft ett möte med 33-åringen där han ska ha sagt att Suarez är fri att lämna. Flera klubbar uppges vara intresserade av uruguayanen, och en av dem ska vara Ajax – en klubb som Suarez representerat mellan 2007-2011 och stod då för 111 mål på 159 matcher. 

Förhandlar med flera klubbar

Den pålitlige Sky- och The Guardian-journalisten Fabrizio Romano skriver på Twitter att Luis Suarez kommer att lämna Barcelona redan den här veckan, och att han ska förhandla med andra klubbar. 

– Jag skulle acceptera att vara avbytare här ( i Barcelona). Det är hård konkurrens om platserna här och det är upp till tränaren att bestämma vilka som startar. Jag har inga problem med att hjälpa laget utifrån rollen klubben bestämmer att ge mig. Jag tror fortfarande att jag kan tillföra något här, sade Suarez i en tidigare intervju med Bien Sports.  

Luis Suarez har ett år kvar på kontraktet med Barcelona. 

https://twitter.com/FabrizioRomano/status/1297859658498084866