Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Sju supervärvningar - som redan är klara

Lucas Hernandez (till höger) är klar för Bayern München. Foto: FACUNDO ARRIZABALAGA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Även Benjamin Pavard (till vänster) är klar för Bayern München. Foto: YURI KOCHETKOV / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Rodrygo, ”den nya Neymar”, är klar för Real Madrid. Foto: FERNANDO BIZERRA JR / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Frenkie de Jong går till Barcelona. Foto: MARTIN MEISSNER / AP TT NYHETSBYRÅN
Eder Militao (i blått) är klar för Real Madrid. Foto: LUIS VIEIRA / AP TT NYHETSBYRÅN
1 / 7

Fotbollssäsongen lider mot sitt slut och snart öppnar övergångsfönstret. 

Men flera stora klubbar har redan förstärkt inför nästa säsong. 

Här är sju stora övergångar som redan är klara. 

I takt med att ligamästare har utsetts runtom i Europa har det börjat ryktas allt mer om vilka spelare som ska byta klubbar - och vilka klubbar de såna fall ska till. 

Kommer Eden Hazard att gå till Real Madrid, var hamnar Antoine Griezmann och vem kommer vinna dragkampen om supertalangen Matthijs de Ligt? 

Det är frågor som kommer att besvaras under de kommande månaderna. Men flera klubbar har redan gjort stora affärer innan ”silly season” startar på allvar. 

Nedan listar SportExpressen sju av de största affärerna som är klara - men som många har glömt bort. 

Jättevärvningarna till Barcelona, Real och Bayern

1. Frenkie de Jong, från Ajax till Barcelona, 768 miljoner kronor. 

Foto: PRO SHOTS PHOTO AGENCY / PRO SHOTS/SIPA USA SIPA USA

Ajax charmade hela fotbolls-Europa den här säsongen. Holländarna lyckades med modigt spel och flera unga, egna talanger slå ut storheter som Real Madrid och Juventus ur Champions League innan de föll på målsnöret mot Tottenham. En av de stora stjärnorna i laget var Frenkie de Jong som jagades av flera stora klubbar under säsongen men det var Barcelona som vann dragkampen. I slutet på januari meddelade klubbarna att de Jong byter Amsterdam mot Barcelona under sommaren. 

2. Eder Militao, från Porto till Real Madrid, 500 miljoner

Foto: LUIS VIEIRA / AP TT NYHETSBYRÅN

Den unge brassen gick från klarhet till klarhet i Portos backlinje under säsongen och fick dessutom debutera i det brasilianska landslaget i september. Många storheter runtom i Europa fick upp ögonen för honom - han kopplades länge ihop med Manchester United. Men det var Real Madrid som i mars meddelade att de skrivit på ett sexårskontrakt med honom med start i sommar. 

3. Lucas Hernandez, från Atletico Madrid till Bayern München, 830 miljoner kronor

Foto: FACUNDO ARRIZABALAGA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Hernandez slog igenom på allvar under fjolårssäsongen och växte ut till en gigant i Atletico Madrids försvarslinje. Det gav honom en given plats i det franska landslag som den gånga sommaren tog hem VM-guld. Så det var föga överraskande att Hernandez var hett villebråd inför den här sommaren, så då såg Bayern München till att vara proaktiva. I slutet på mars meddelade de att Hernandez blir deras dyraste värvning någonsin. 

”Nya Neymar” anländer till Real Madrid

4. Rodrygo, Santos till Real Madrid, 480 miljoner

Foto: FERNANDO BIZERRA JR / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Rodrygo liknades tidigt vid Neymar, vilket inte är så konstigt. Likt PSG-stjärnan är Rodrygo en extremt teknisk och irrationell ytterforward. Så de europeiska storklubbarna har haft koll på honom länge, men redan sommaren 2018 såg Real Madrid till att säkra hans signatur. I juni förra året kom de överens med Santos att Rodrygo skulle stanna ett år till för att sedan ansluta till ”Los Blancos” den här sommaren. 

5. Benjamin Pavard, Stuttgart till Bayern München, 390 miljoner

Foto: JAN HUEBNER/VOGLER / IMAGO IMAGES / JAN HUEBNER WWW.IMAGO-IMAGES.DE

Redan innan Hernandezaffären var i hamn så hade Bayern München gjort klart med en annan fransk VM-succé i Benjamin Pavard. 23-åringen var i stort sett okänd för den breda massan innan VM i Ryssland, men efter guldet fick många upp ögonen för försvararen som kan spela såväl mittback som ytterback. Bayern hann dock först och presenterade övergången redan i januari. 

6. Emerson, Atlético Mineiro till Barcelona, 130 miljoner

Foto: BRUNO MAGALHAES / AP

Efter att ha imponerat med Atlético Mineiro i den brasilianska ligan så fick ytterbacken Emerson epitetet ”den nya Dani Alves”. Det räckte för att Barcelona skulle agera. De var snabbt framme och säkrade den unge brassens signatur och skickade honom direkt på lån till ligakonkurrenten Real Betis, där har det dock blivit begränsat med speltid. I sommar går han till Barcelona, då får vi se om han är redo för den uppgiften. 

7. Aaron Ramsey, Arsenal till Juventus, gratis

Foto: GARETH EVERETT/HUW EVANS/REX / GARETH EVERETT/HUW EVANS/REX/IBL REX FEATURES

Redan inför säsongen så var det osäkert om huruvida Arsenal och klubbens trotjänare Aaron Ramsey skulle komma överens om ett nytt kontrakt. Det gjorde de inte och då högg Juventus. Den italienska storklubben snodde åt sig walesaren som ansluter helt gratis nu i sommar, något de meddelade redan i februari.