Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sju spelare som nu offras av Barcelona

Coutinho.Foto: NURPHOTO - S / MIKEL TRIGUEROS / URBANANDSPORT SIPA USA
Gomes.Foto: CORDON PRESS / BILDBYRÅN
Malcom.Foto: ANDREU DALMAU / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Barcelona ska bygga om. 

Men till skillnad från vanliga renoveringar så måste de storstäda innan. 

La Liga tog de hem. Men de föll i cupfinalen mot Valencia och slogs ut i semifinalen av Champions League av Liverpool. 

Så trots ligatiteln blev det här en säsong att glömma för FC Barcelona, som står inför utmaningen att möblera om i sin trupp till kommande säsongen. 

Ajaxstjärnskottet Frenkie de Jong är redan klar, men flera andra stjärnor ryktas vara på väg in. Matthijs de Ligt, Antoine Griezmann och till och med Neymar. 

Här är spelarna som offras av Barcelona

Men då måste man göra plats för dem - och se till att man har råd med dem. Så enligt Mundo Deportivo så har Barcelona nu valt ut sju spelare som de aktivt ska försöka sälja under sommaren, varav flera stora namn. 

Det kanske största är brassen Philippe Coutinho som kostade skjortan när han värvades från Liverpool, men varit en flopp i Katalonien. Manchester United och PSG uppges vara intresserade. 

André Gomes, som spenderade förra säsongen på lån i Everton, vill de bli av med. Samma sak gäller reservmålvakten Jasper Cillessen och brassen Malcom som i sista stund valde Barça före Roma under fjolåret. 

De andra spelarna som ska bort är Denis Suarez, Rafinha och Marc Cucurella. De hoppas kunna få in runt 1,5 miljard kronor på försäljningarna.