”Sista chansen att tvätta bort den dåliga smaken”

Foto: Rex Shutterstock / Copyright (c) 2018 Shutterstock
Foto: Pressinphoto/Shutterstock / TT NYHETSBYRÅN

Alavés har misslyckats med alla försök att sälja John Guidetti.

Nu gör svensken sig redo för sista året på kontraktet.

Det är Guidettis sista chans att tvätta bort den dåliga smaken i munnen han lämnat på Alavés arena de senaste säsongerna.”, skriver El Correo enligt Fotbollskanalen.

Han kom som Alavés dyraste värvning genom tiderna.

Tre år senare har John Guidetti fortfarande inte nått den framgång klubben hoppades på. 29-åringen har fått sitta mycket på bänken och varit utlånad en sväng till tyska Hannover i jakt på speltid.

Alavés har i flera transferfönster gjort försök att släppa Guidetti.

Men misslyckats. Det stora problemet är svenskens höga lön som ligger på omkring 15 miljoner kronor per säsong i dag.

Det ser därför inte ut att bli någon flytt den här sommaren heller. John Guidetti laddar i stället upp för sista året på kontraktet, och en sista chans att göra avtryck i Alavés.

”En viktig pusselbit”

Sportchefen Sergio Fernández beskriver anfallaren som ”en viktig pusselbit” för tränare Javi Calleja och klubben vill ha Guidetti i den form han var under sitt första halvår i Alavéströjan, rapporterar El Correo enligt Fotbollskanalen.

Den gemensamma utmaningen, för spelaren och för klubben, är att hitta en användbar forward igen.”, skriver den spanska tidningen.

Det är Guidettis sista chans att tvätta bort den dåliga smaken i munnen han lämnat på Mendizorroza (Alavés arena, min anm) de senaste säsongerna.”.