Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ryktas till Chelsea – efter tunga trenden

Thomas Tuchel sparkades av PSG på juldagen – bara fyra månader efter att han fört klubben till final i Champions League.

Nu skriver Bild att tysken är aktuell för Chelsea.

Chelsea har förlorat tre av sina fyra senaste matcher i Premier League och efter söndagens förlust mot Arsenal tonade managern Frank Lampard ner Chelsea roll i titelstriden.

– Folk ville ha oss som utmanare till titeln men jag köpte aldrig det snacket, för vi är inte där ännu. Det tar tid att bygga och förluster som mot Arsenal har vi mycket att lära oss från, sa Lampard.

På måndagen kom nästa dråpslag för Lampard då tyska tidningen Bild rapporterar att Thomas Tuchel ska vara intresserad av jobbet i London – om Chelseas svaga trend håller i sig. Tysken sparkades nyligen av PSG men är tillgänglig för ett nytt jobb direkt då han köptes ut från sitt kontrakt.

Kan få jobba med landsmännen

Tuchel skulle i så fall få chansen att jobba ihop med landsmännen Timo Werner, Kai Havertz och Antonio Rüdiger. De två förstnämnda värvades för stora summor inför säsongen men har inte fått att det att lossna under Lampard.

– Det var ingen som trodde att den här säsongen skulle bli en dans på rosor med segrar varje vecka. Vi hade en bra period där vi spelade med stort självförtroende och vann mycket. När du förlorar några matcher blir det betydligt tuffare.. Den enda vägen framåt är att jobba hårt, sa Lampard i söndags.