Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Reals planer – för att värva megastjärnorna

Foto: ERIC GAILLARD / REUTERS BILDBYRÅN
Foto: EIBNER-PRESSEFOTO VIA WWW.IMAGO-IMAGES.DE / IMAGO IMAGES/EIBNER WWW.IMAGO-IMAGES.DE
Foto: VINCENT WEST / REUTERS BILDBYRÅN

Real Madrid ska bli världens bästa klubb igen.

Enligt Marca så planerar de att redan 2022 ha ett lag som kan utmana den legendariska uppställningen med Zidane, Beckham och Ronaldo.

Målet: Värva Kylian Mbappé och Erling Haaland.

Real Madrid har tappat mycket av sin stjärnglans sedan Cristiano Ronaldo lämnade för Juventus för två år sedan. Men nu finns stora planer på att värva ihop ett nytt superlag av ”galácticos”.

Florentino Perez kommer ha varit Real-president i 20 år 2022, och han planerar nu ett stort firande för att glädja fansen. Enligt Marca så vill han inom två år ha ett nytt stjärnlag som kan utmana det tidigare med legendarer som Luis Figo, David Beckham, Ronaldo och Zinedine Zidane.

Och det är inga dussinnamn som han tittar på.

Huvudmålet är PSG:s världsstjärna Kylian Mbappé som skulle ses som Cristiano Ronaldos arvtagare i klubben. Mbappés kontrakt med PSG löper ut 2022 och Real Madrids förhoppning är att kunna värva honom billigare redan nästa sommar, eller gratis när kontraktet går ut.

Real är i full färd med att bygga om Bernabeu till en av Europas främsta arenor, och planerar att använda den för att locka fransmannen till marängerna.

Vill ha Mbappé och Haaland som anfallsduo

Men planerarna stannar inte där. Nästa namn som Perez vill ha till klubben inom två år är den norske sensationen Erling Braut Haaland, som har varit en enorm succé sedan flytten till Borussia Dortmund med nio mål på åtta matcher. 

Sannolikt anländer han i så fall till klubben före Mbappé, enligt Marca. Förhoppningen är att han ska bilda anfallsduo tillsammans med Mbappé, med landsmannen Martin Ödegaard bakom sig på mittfältet. Han är för närvarande utlånad till Alexander Isaks Real Sociedad.

En stor tillit finns också till de egna talangerna Reinier, Vinicius Junior och Rodrygo. Detta trots att 19-årige Vinicius Junior har kritiserats under säsongen för att inte producera nog med mål.