Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Real Madrid vill göra sig av med fyra spelare

Zinedine Zidanes trupp behöver bantas ned.Foto: SHAUN BOTTERILL / AP TT NYHETSBYRÅN

Real Madrid har drygt en månad på sig att säkra upp sin ekonomiska balans.
Och av fyra spelare de gärna vill släppa så är walesaren Gareth Bale högst upp på den listan, menar Marca.  

Spanska storklubben Real Madrid behöver banta sin trupp, särskilt de med tunga löneposter. Inför sommarens transferfönster fanns det ett gäng spelare som ”Los Blancos” gärna ville se över framtiden hos. 

Enligt Marca var klubbens mål att uppnå en spelarförsäljning på 150 miljoner euro, motsvarande drygt 1,5 miljarder i svenska kronor. Hittills har man genom försäljning av Achraf Hakimi till Inter, Oscar Rodriguez till Sevilla, Javi Sanchez till Valladolid och James Rodriguez till Everton plus utlåning av andra spelare lyckats inbringat 110 miljoner euro. 

Skulle spara 70 miljoner euro på Bale

Men det finns ett gäng till stjärnspelare som Real Madrid gärna skulle se ett avslutat samarbete med. I den kvartetten nämns Mariano Diaz, Borja Mayoral, Sergio Reguilon och walesaren Gareth Bale. 

Bale som varit i Real Madrid sedan han lämnade Tottenham Hotspur har under en lång period varit en följetong i klubben och vid flera tillfällen ryktats lämna men ändå blivit kvar. Enligt den spanska sajten skulle Real Madrid spara in drygt 70 miljoner euro i lönekostnader på att göra sig av med Bale. 

Här pressas Bale om sin framtid