Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Planen: Så ska de ersätta Diego Costa

Diego Costa är på väg bort från Atlético Madrid igen.
Foto: BALLESTEROS / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Arkadiusz Milik kan ersätta Diego Costa i Atlético Madrid.
Foto: KIERAN MCMANUS/BPI/REX / KIERAN MCMANUS/BPI/REX/IBL REX FEATURES

Diego Costa, 32, är på väg bort från Atlético Madrid.

Han vill nu bryta kontraktet med klubben.

”Diego Costa har informerat Atlético Madrid om sin önskan”, skriver Goal.

Luis Suárez intåg i Atlético Madrid har gjort att Diego Costa inte längre är förstavalet i anfallet.

Han har ryktats bort från klubben och enligt Goal har han nu själv gjort klart att han vill spela någon annanstans i januari.

”Diego Costa har informerat Atlético Madrid om sin önskan att lämna klubben innan transferfönstret i januari och att kontraktet med klubben sägs upp”, skriver sajten.

Arkadiusz Milik kan ersätta

Spanska AS har tidigare rapporterat om att Costa pratat med andra klubbar om att värva honom i sommar när hans kontrakt med Atlético Madrid går ut och Goal skriver att Atlético Madrid är villigt att släppa ifrån sig honom om man hittar en ersättare. 

Enligt AS kan denna ersättare bli Napolis anfallare Arkadiusz Milik som står överst på klubbens önskelista. Milik själv vill också flytta.

– Milik vill spela så att han kan förbereda sig för EM, säger Napolis sportchef Cristiano Giuntoli enligt Football-Italia.

Diego Costa har fått chansen i sju La Liga-matcher den här säsongen och på dessa matcher har han gjort två mål. Han återvände till Atlético Madrid 2018 efter en fyraårig sejour i Chelsea.