Slår transferrekord – klar för PL-rivalen

Publicerad

Då var det klart.

Manchester City har presenterat Kyle Walker – som därmed lämnar Tottenham.

Enligt uppgifter köper City loss backen för en halv mijard kronor – vilket gör honom till tidernas dyraste försvarare.

KLART: Det har varit på gång ett tag. Nu har Kyle Walker skrivit på ett femårskontrakt med Manchester City, meddelar klubben på sin hemsida.

Pep Guardiola ska tidigare ha varit ute efter Juventus Dani Alves, som i stället valde att gå till PSG. Det fick City-tränaren att tänka om och nu har han alltså landat värvningen av Tottenhams 27-årige högerback.

Enligt The Telegraph betalar Manchester City 50 miljoner pund, cirka 541 miljoner kronor, för den engelske landslagsmannen. En summa som inte är officiell än, men som skulle innebära att Walker blir världens dyraste försvarare genom tiderna. Exakt lika dyr som David Luiz var när PSG köpte honom från Chelsea 2014.

Daily Mail skriver dock att City betalar (än mer) hiskeliga 584 miljoner kronor till Tottenham.

https://twitter.com/ManCity/status/885869309549051905
Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Detta är ett blogginlägg från Silly Season-bloggen. Fler inlägg hittar du här.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag