Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nobbar 252 miljoner – för att gå till Barça

UPPGIFT: Antoine Griezmann har meddelat att han lämnar Atletico Madrid.

Fastän PSG har försökt räknar alla kallt med att anfallaren flyttar till Barcelona.

Enligt L'Equipe är Griezmann överens med Barça om ett femårskontrakt. Det ger 28-åringen 180 miljoner kronor om året. Det är 63 miljoner mindre om året än han skulle fått i Atletico Madrid, där han hade fyra år kvar på kontraktet. Det innebär att han tackar nej till 252 miljoner kronor för att flytta vidare.


TIPS! Vill du ha mer sport i ditt flöde? Följ SportExpressen på Instagram! 


Affären kommer inte ske före månadsskiftet (ja, det är ju bara drygt 24 timmar kvar dit så...). Anledningen är att Antoine Griezmanns utköpsklausul minskar från 2,1 till knappa 1,3 miljarder kronor då.

Trots klausulen diskuterar nu Barça och Atletico en modifierad uppgörelse. Första mötet ägde rum förra veckan, enligt L'Equipe.

Atletico Madrid ska vilja ha Nelson Semedo plus en himla massa cash i utbyte mot Griezmann. Barça är i ett utgångsläge inte särskilt sugna på att släppa portugisen.


LÄS MER: Atletico lägger 1,3 miljarder på Griezmanns ersättare 

LÄS MER: ”Ringde hysteriskt - de ville försöka Liverpools deal” 

LÄS MER: Roma och Juventus planerar jätteaffär med fem spelare