Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Neymar ringde för att övertala Messi

Foto: JB AUTISSIER VIA WWW.IMAGO-IMAGES. / IMAGO IMAGES/PANORAMIC WWW.IMAGO-IMAGES.DE
Foto: MARCELO DEL POZO / REUTERS BILDBYRÅN

Lionel Messi till PSG?

Ja, gärna för Neymar tack. 

Enligt L'Equipe ska brassen ha ringt och försökt övertyga Messi att gå till PSG i sommar. 

Det är den övergångssaga som kommer att dominera sommarens nyhetsflöde. Var spelar Lionel Messi fotboll säsongen 2021/22. För något år sedan kändes det otänkbart att han skulle representera någon annan klubb än Barcelona. Men efter sommarens öppna konflikt med klubbledningen, där Messi uttryckligen bad om att få lämna klubben, känns det nästan otänkbart att han ska stanna kvar. 

Så vart är han på väg, hade man kunnat fråga sig om man ledde fredagsunderhållningen i SVT1. 

Manchester City – och en återförening med Pep Guardiola – pekades först ut som den mest troliga destinationen. 

Men nu pekar allt mer på PSG. 

Neymars övertalningskampanj för Messi

Det krävs enorma ekonomiska muskler för att ha råd med Messi och det är egentligen bara PSG och Manchester City som har råd med 33-åringen. PSG har de senaste veckorna intensifierat sin charmoffensiv för att locka över Messi i sommar och som en del i ledet ringde Neymar enligt tidningen L'Equipe upp Messi för att övertala honom att flytta till Paris.  

På tisdagskvällen möts PSG och Barcelona i Champions League, en match som inte blir mindre het till följd av de här uppgifterna.