Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”När Barça ringer säger du inte nej”

Ferran Torres
Foto: BARRINGTON COOMBS / STELLA PICTURES / PA
Pep Guardiola
Foto: SCOTT HEPPELL / AP TT NYHETSBYRÅN

Ferran Torres, 21, sejour i Premier League uppges gå mot sitt slut

En återkomst till La Liga står för dörren, uppger Sky Sports. 

Manchester City värvade Ferran Torres från Valencia sommaren 2020. City betalade ungefär 236 miljoner kronor för spanjoren som skrev på ett femårskontrakt. 

I City har spanjoren varit ett viktigt inslag i Pep Guardiolas segermaskineri som tog hem Premier League i våras och nådde en CL final. Torres har även varit en tongivande spelare i Luis Enriques landslag när de under hösten blev klart för VM i Qatar. 

Den senaste tiden har han däremot saknas på grund av en fotskada.

Torres vill till Barça

Nu ser Guardiola ut att förlora sin stjärna. 

Enligt Sky Sports Max Bielefeld är spanjoren nära en flytt till Barcelona. Klubben har varit i Manchester och träffat City och det som återstår är Manchester Citys godkännande innan övergången kan verkställas.

City kräver runt 80 miljoner euro (motsvarande strax över 800 miljoner kronor) men enligt Sky Sports väntas Bacelona förhandla ner prislappen något. 

– Han (Torres) vet att när Barcelona ringer så säger du inte nej. ”Pep” vill inte hindra honom, säger Bielefeld. 

Efter en tung start ligger Barcelona för tillfället sjua i La Liga. Laget är också pressat i gruppspelet av Champions League. Klubben är dock obesegrad sedan Xavi Hernandez tog över som tränare i början av november.