Zlatan Ibrahimovics kontrakt med Manchester United har löpt ut. Foto: RUI VIEIRA / AP TT NYHETSBYRÅNZlatan Ibrahimovics kontrakt med Manchester United har löpt ut. Foto: RUI VIEIRA / AP TT NYHETSBYRÅN
Zlatan Ibrahimovics kontrakt med Manchester United har löpt ut. Foto: RUI VIEIRA / AP TT NYHETSBYRÅN
Men enligt José Mourinho är det inte uteslutet att svensken skriver på ett nytt kontrakt med klubben. Foto: MICHAEL SOHN / AP TT NYHETSBYRÅNMen enligt José Mourinho är det inte uteslutet att svensken skriver på ett nytt kontrakt med klubben. Foto: MICHAEL SOHN / AP TT NYHETSBYRÅN
Men enligt José Mourinho är det inte uteslutet att svensken skriver på ett nytt kontrakt med klubben. Foto: MICHAEL SOHN / AP TT NYHETSBYRÅN

Orden som tyder på en Zlatan-comeback

Publicerad

Zlatan Ibrahimovic fortsätter att vara en man omgärdad av rykten.

I går kom uppgifter om att såväl Los Angeles Galaxy som Los Angeles FC var ute efter svensken.

Och senare på fredagskvällen lade José Mourinho mer ved på Manchester United-elden.

– Varför inte vänta på en så bra spelare som gav oss så mycket, säger Mourinho till Manchester Evening News. 

Sent på fredagskvällen, svensk tid, hade José Mourinho presskonferens från Manchester Uniteds träningsläger i USA - och där såg han till att intensifiera de rykten som cirkulerat om att Zlatans framtid i Manchester.

På presskonferensen sa nämligen den portugisiska tränaren att det var "möjligt" att Zlatan Ibrahimovic kunde skriva på ett nytt kontrakt med klubben. 

Och vidare utvecklade Mourinho sin syn på Zlatan till den Manchester-baserade tidningen Evening News.

– Så klart så ville vi vara ärliga och öppna mot Zlatan och låta honom bestämma själv, ifall han ville lämna oss. Så där fanns aldrig något nytt kontrakt att ta ställning till. Vi lämnade tid och plats för båda parter att tänka, känna efter och bestämma sig, sa Mourinho till Manchester Evening News och fortsatte:

– Och från den synpunkten tog han beslutet att fortsätta satsa mot att spela fotboll på den högsta nivån, han ville inte använda skadan som en orsak att trappa ned till en lägre nivå. Han ville inte. Han var inte nöjd med hur säsongen avslutades med skadan, och han vill nu utmana sig själv med att spela på den högsta nivån.

"Vi öppnar våra dörrar för honom"

Zlatan har fortfarande månader av rehabilitering framför sig och Mourinho ser gärna att han fortsätter sin träning på Uniteds träningsanläggning, Carrington - och på klassiska Old Trafford.

– Vi öppnar våra dörrar för honom att återhämta sig med oss. Helt uppenbart så är Carrington och Old Trafford alltid öppet för honom, och där han kan fortsätta vara en av oss samtidigt som han kommer fram till ett beslut som gör oss alla nöjda.

– Och om han känner att rätt beslut för honom är att stanna här, och för oss att vänta till december kanske. För jag tror inte han kan komma tillbaka i spel förrän december, men varför inte vänta på en så bra spelare som gav oss så mycket?

Natten mot söndag, spelare Manchester United sin första träningsmatch för säsongen. Det då man möter just Los Angeles Galaxy, som alltså är ett av lagen som sägs vara ute efter Zlatans underskrift.

https://twitter.com/samuelluckhurst/status/885946009062428672
Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Detta är ett blogginlägg från Silly Season-bloggen. Fler inlägg hittar du här.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag