Foto: CAL SPORT MEDIA / CAL SPORT MEDIA/SIPA USA/IBL SIPA USAFoto: CAL SPORT MEDIA / CAL SPORT MEDIA/SIPA USA/IBL SIPA USA
 Foto: CAL SPORT MEDIA / CAL SPORT MEDIA/SIPA USA/IBL SIPA USA
Foto: MCMANUS/BPI/REX/SHUTTERSTOCK / MCMANUS/BPI/REX/SHUTTERSTOCK/IBL REX FEATURESFoto: MCMANUS/BPI/REX/SHUTTERSTOCK / MCMANUS/BPI/REX/SHUTTERSTOCK/IBL REX FEATURES
 Foto: MCMANUS/BPI/REX/SHUTTERSTOCK / MCMANUS/BPI/REX/SHUTTERSTOCK/IBL REX FEATURES

Mourinho: "Borde inte säga det här"

Publicerad

Manchester United kan vara på väg att snuva rivalen Manchester City på Arsenals storstjärna Alexis Sanchez.

Men redan nu ursäktar sig José Mourinho.

– Det är inte rätt att prata om honom, säger han enligt Daily Mirror. 

Chilenaren Alexis Sanchez är hett villebråd för de europeiska storklubbarna.

Manchester City och Paris Saint-Germain har länge ansetts sitta i förarsätet om chilenarens signatur.

Men för ett par dagar sedan blossade ett spektakulärt rykte upp: Manchester United med José Mourinho i spetsen sades vara sugna på att snuva lokalrivalen på konfekten.

José Mourinhos ursäkt: "Inte etiskt rätt"

Mourinho, som tidigare beskrivit Sanchez som en "fenomenal" spelare, försökte dock tona ner spekulationerna under en presskonferens.

– Jag vet inte om det är etiskt korrekt att prata om en spelare i en annan klubb. Hade någon pratat öppet om intresse för en av mina spelare hade jag inte varit jätteglad, säger Mourinho enligt Daily Mail. 

Manchester Evening News-journalisten Samuel Luckhurst skriver dock på Twitter att United ännu inte lagt något bud på Sanchez.

 

https://twitter.com/samuelluckhurst/status/952108393707327488
Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Detta är ett blogginlägg från Silly Season-bloggen. Fler inlägg hittar du här.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag