Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Klart: Chelsea slår sitt transferrekord

Foto: DANIEL TEJEDOR / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: FRANCISCO SECO / AP TT NYHETSBYRÅN

Efter många om och men. Nu är Alvaro Morata presenterad av Chelsea.
Anfallaren kommer närmast från Real Madrid och har skrivit på ett femårskontrakt med Londonklubben.
Enligt trovärdiga Sky Sports betalar Chelsea 70 miljoner pund – klubbens dyraste värvning genom tiderna. 

Det har ryktats mycket fram och tillbaka om Diego Costas vara eller icke vara i Chelsea FC. Flera uppgifter har talat för att han lämnar klubben, och när han själv publicerade en video i Atletico Madrid-tröja tycktes det vara klart att han spelat sin sista match på Stamford Bridge. 

Ända sedan Silly Season-fönstret öppnade har det spekulerats i vem som ska ersätta just Costa längst upp i Chelseas anfall. Det har bland annat talats om Romelu Lukaku, som för bara ett par dagar sedan skrev på för Manchester United, och det har talats om Borussia Dortmunds skyttekung Pierre-Emerick Aubameyang.

 Dyrast någonsin

Nu står det dock klart att det blir Real Madrids Alvaro Morata. Anfallaren har också varit med i diskussionerna – och det blev alltså hans namn som valet föll på för den regerande Premier League-mästaren. Chelsea uppger nämligen att man kritat på ett femårsavtal med spanjoren. 

Enligt trovärdiga Sky Sports får Chelsea punga upp rejält. 70 miljoner pund (motsvarande cirka 700 miljoner kronor) landar transfersumman på, vilket skulle bli nytt värvningsrekord för Londonlaget. 

– Jag är så glad över att vara här. Det är en fantastisk känsla att vara en del av denna stora klubb. Jag ser fram emot att arbeta hårt, göra så många mål jag bara kan och vinna så många titlar som möjligt, säger Morata själv i ett pressmeddelande på Chelseas hemsida.

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!