Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Missade Sancho – nu har United en plan B

Federico Chiesa.Foto: LAPRESSE / LAPRESSE/SIPA USA SIPA USA
Douglas Costa.Foto: GIAMPIERO SPOSITO/PACIFIC PRESS/SHUTTERST / GIAMPIERO SPOSITO/PACIFIC PRESS/SHUTTERSTOCK SHUTT
Ole-Gunnar Solskjaer.Foto: PAUL CURRIE/BPI/SHUTTERSTOCK / PAUL CURRIE/BPI/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Jadon Sancho har toppat Manchester Uniteds önskelista hela sommaren, men i går stod det klart att engelsmannen blir kvar i Borussia Dortmund.

Nu rapporteras det att United gått över till plan B och ställt in siktet på två Serie A-stjärnor.

– Förra sommaren höjde vi Sanchos lön så den är anpassad efter hans prestationer. Samtidigt passade vi på att förlänga hans kontrakt som nu går ut sommaren 2023. Vi räknar med att han spelar för Dortmund nästa säsong. Beslutet är definitivt. Det är svaret på alla frågor, sa Dortmunds sportchef Michael Zorc i går.

Nu rapporterar Football Italia att United i stället riktat blickarna mot Italien och Fiorentinas guldklimp Federico Chiesa.

Den italienske landslagsmannen är 22 år, bara två år äldre än Sancho, och är redo för en ny utmaning efter tre starka säsonger. Intresse har funnits men Chiesa har valt att stanna kvar och utvecklas trots Fiorentinas svaga resultat.

Betydligt lägre prislapp

Denna säsong gjorde Chiesa, som kan användas i alla offensiva positioner på mittfältet eller som ytteranfallare, elva mål och nio assist på 37 framträdanden.

Fiorentina är berett att sälja om rätt bud dyker upp. Prislappen sägs ligga runt 60-70 miljoner euro, en betydligt lägre summa än vad de hade fått punga ut för Sancho.

Även Juventus Douglas Costa, 30, nämns som ett alternativ av Daily Mail och The Sun. Brassen ingår inte längre i klubbens framtidsplaner och en av anledningarna sägs vara att han är skadebenägen. Costa gjorde tre mål och sju assist på 29 matcher för Juventus denna säsong. Prislappen väntas ligga runt 30-40 miljoner euro.