Foto: CHRISTIAN SCHROEDTER / IMAGO/CHRISTIAN SCHROEDTER IMAGO SPORTFOTODIENSTFoto: CHRISTIAN SCHROEDTER / IMAGO/CHRISTIAN SCHROEDTER IMAGO SPORTFOTODIENST
 Foto: CHRISTIAN SCHROEDTER / IMAGO/CHRISTIAN SCHROEDTER IMAGO SPORTFOTODIENST
Foto: PAUL CURRIE/BPI/REX/SHUTTERSTOCK / PAUL CURRIE/BPI/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURESFoto: PAUL CURRIE/BPI/REX/SHUTTERSTOCK / PAUL CURRIE/BPI/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES
 Foto: PAUL CURRIE/BPI/REX/SHUTTERSTOCK / PAUL CURRIE/BPI/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES

Jätteaffären blir av redan i vinter

Publicerad

Liverpool sålde Coutinho till Barcelona för en jättesumma. 

Nu kan hans ersättare vara på väg till Anfield.

Enligt journalisten Chris Williams kan Red Bull Leipzigs Naby Keita bli klar för Liverpool redan på söndag i en jätteaffär. 

Philippe Coutinhos flytt till Barcelona blev ett tungt slag för Liverpool. Men även om den tekniske brassen kommer att saknas på planen genererade försäljningen en rejäl slant in på Liverpools konto - Coutinho kostade närmare en halv miljard.

Nu ska pengarna spenderas, och Liverpool har ställt in siktet på en spelare de värvade redan i somras, nämligen Liverpools Naby Keita. 

22-åringen blev klar för Liverpool redan i somras, men skulle inte flytta till England förens i sommar. Men med en dryg Coutinho-miljard på kontot har Liverpool tänkt om och försökt få Keita till Anfield redan i januari. För detta kräver Red Bull Leipzig knappt 150 miljoner kronor. Pengar Liverpool nu uppges vara redo att betala.

Naby Keita kan bli klar på söndag

Och enligt reportern Chris Williams är Keitas flytt till Liverpool nära förestående. På  Twitter skriver han att affären kan bli klar redan på söndag. 

I och med att Liverpool vill få in Keita redan i januari kan Keitas övergång bli värd över en miljard kronor, beroende på hur det går för Leipzig i Bundesliga. 

Om Leipzig går till Champions League ska Liverpool betala 750 miljoner i övergångssumma, om de bara når Europa League ska de betala 700 miljoner. Om de missar spel i Europa helt och hållet kostar Keita "bara" 600 miljoner kronor, plus de 147 miljoner Liverpool måste betala för att få Keita redan i januari. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Detta är ett blogginlägg från Silly Season-bloggen. Fler inlägg hittar du här.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag