Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Jätteaffären blir av redan i vinter

Foto: CHRISTIAN SCHROEDTER / IMAGO/CHRISTIAN SCHROEDTER IMAGO SPORTFOTODIENST
Foto: PAUL CURRIE/BPI/REX/SHUTTERSTOCK / PAUL CURRIE/BPI/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES

Liverpool sålde Coutinho till Barcelona för en jättesumma. 

Nu kan hans ersättare vara på väg till Anfield.

Enligt journalisten Chris Williams kan Red Bull Leipzigs Naby Keita bli klar för Liverpool redan på söndag i en jätteaffär. 

Philippe Coutinhos flytt till Barcelona blev ett tungt slag för Liverpool. Men även om den tekniske brassen kommer att saknas på planen genererade försäljningen en rejäl slant in på Liverpools konto - Coutinho kostade närmare en halv miljard.

Nu ska pengarna spenderas, och Liverpool har ställt in siktet på en spelare de värvade redan i somras, nämligen Liverpools Naby Keita. 

22-åringen blev klar för Liverpool redan i somras, men skulle inte flytta till England förens i sommar. Men med en dryg Coutinho-miljard på kontot har Liverpool tänkt om och försökt få Keita till Anfield redan i januari. För detta kräver Red Bull Leipzig knappt 150 miljoner kronor. Pengar Liverpool nu uppges vara redo att betala.

Naby Keita kan bli klar på söndag

Och enligt reportern Chris Williams är Keitas flytt till Liverpool nära förestående. På  Twitter skriver han att affären kan bli klar redan på söndag. 

I och med att Liverpool vill få in Keita redan i januari kan Keitas övergång bli värd över en miljard kronor, beroende på hur det går för Leipzig i Bundesliga. 

Om Leipzig går till Champions League ska Liverpool betala 750 miljoner i övergångssumma, om de bara når Europa League ska de betala 700 miljoner. Om de missar spel i Europa helt och hållet kostar Keita "bara" 600 miljoner kronor, plus de 147 miljoner Liverpool måste betala för att få Keita redan i januari. 

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!