Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Uppgifter: United jagar Real-stjärnan

Foto: WWW.IMAGEPHOTOAGENCY.IT VIA WWW.IMAGO-IMAGES.DE / IMAGO IMAGES/GRIBAUDI/IMAGEPHOTO WWW.IMAGO-IMAGES.
Foto: CLIVE BRUNSKILL / STELLA PICTURES / PA

Manchester Uniteds mittbacksjakt fortsätter. 

Nu kan en gammal drömvärvning bli av. 

United har siktet inställt på Real Madrids Raphael Varane, 27, det skriver Manchester Evening News. 

Det är allmänt känt att Manchester United inte är nöjda med mittbacksituationen med Victor Nilsson-Lindelöf och Harry Maguire. Klubben är sedan i somras på jakt efter en ny mittback. 

Nu öppnas möjligheten för en riktig prestigevärvning. 

Det rör sig om världsmästaren och Real Madrids backklippa Raphael Varane, 27. Det är Manchester Evening News som skriver att Manchester United ser Varane som lösningen på mittbackssituationen. 

Varane har ett kontrakt med Real Madrid som sträcker sig till sommaren 2022 men Real Madrid är angelägna att förlänga med mittbacken. Skulle de inte komma fram till en förlängning finns däremot möjligheten för United att köpa honom redan nu till sommaren. 

Det är långt ifrån första gången Varane kopplas ihop med Manchester United. Faktum är att sir Alex Ferguson var ute efter en ung Varane redan år 2011 men Manchester United valde då att satsa på Phil Jones i stället och Varane skrev på för Real Madrid. 

Medan Phil Jones epok i United nu närmar sig nu ett slut så är Varane alltså åter aktuell för klubben - nio år senare. 

Under sin tid i Real Madrid har Varane vunnit tre ligatitlar, fyra Champions League-titlar. Han blev även världsmästare med Frankrike under VM i Ryssland 2018.