Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Lingard vill lämna United efter 22 år

Foto: NEIL HALL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: RICHARD LEE/SHUTTERSTOCK / RICHARD LEE/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Jesse Lingard väntas lämna Manchester United till sommaren. 

Nu vill Newcastle låna in 29-åringen redan i januari, det skriver Manchester Evening News. 

Efter 22 år i klubben går Jesse Lingards tid på Old Trafford går mot sitt slut. 29-åringen sitter på ett utgående avtal med klubben och Lingard ska ha tackat nej till en förlängning. 

Lingard kan därför lämna klubben gratis i sommar men enligt Manchester Evening News kan det bli aktuellt med en flytt redan i januari. 

Tidigare har en återkomst till West Ham där han spenderade våren på lån pekats ut som en potentiell klubbadress. West Ham betalade då cirka 18 miljoner kronor för att låna spelaren.  

Newcastle visar intresse

Nu kan Lingard gå på lån igen

Enligt MEN är Newcastle intresserade av att låna Lingard fram till sommaren. Att låna eller sälja spelaren i Januari är Uniteds enda sätt att få ekonomisk ersättning för spelaren. 

Vidare skriver tidningen att Newcastle är villiga att ta över hela spelarens lönekostnader på 1,2 miljoner kronor i veckan fram till sommaren. 

I höstas blev Newcastle världens rikaste klubb då saudiska investeringsfonden PIF köpte klubben. Klubben värvar nu för att hålla sig kvar i Premier League. 

I januarifönstret har nästjumbon värvat Chris Wood från Burnley och Kieran Trippier från Atletico . 

Lingard står noterad för två mål på nio PL-matcher den här säsongen.

Ur arkivet: