Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Vändningen: ”Ingen Håland på flygplanet”

UPPGIFTER: Världens mest eftertraktade fotbollsspelare Erling Braut Håland har skapat kaos under fredagsförmiddagen efter att den norska tidningen Stavanger Aftenblad gått ut med uppgifter om att att 19-åringen checkade in på ett flyg till Manchester tillsammans med sin pappa.

Enligt tidningens källor satte sig Erling Braut Håland och Alf-Inge Håland tillsammans på ett Norwegian-flyg och åkte mot Manchester under fredagsmorgonen.

Resan dementeras från flera håll

På en presskonferens senare under fredagsförmiddagen uttalade sig Manchester Uniteds tränare Ole Gunnar Solskjaer om Hålands resa. 

– Jag tror inte han är på väg hit om jag ska vara helt ärlig, säger Solskjaer.

– Jag känner killen och hans vänner och han är på jullov. Det går inte att flyga var som helst från Stavanger, man måste byta plan ibland.

”Inga spår efter Erling Håland på Manchester Airport och en källa säger att ingen av passagerarna såg honom ombord”, skriver Manchester Evening News-journalisten Samuel Luckhurst.

Senare under fredagsförmiddagen kom Stavanger Aftenblad också med nya uppgifter. Att far och son Håland flög till Köpenhamn för att sedan flyga vidare på en julresa.

Det slutar inte med motstridiga uppgifter där.

Italienske journalisten Nicolo Schira skriver på Twitter att Erling Braut Håland verkligen är i Manchester. 

”Erling Håland och hans pappa är i Manchester för förhandlingar med Woodward. Mino Raiola kommer också att medverka på mötet. Manchester United är redo att diskutera ett kontrakt, men ingenting är klart. Håland pratar också med Juventus, Leipzig och Dortmund. Han kommer bestämma sig efter jul.”

Håland svarar: ”Ska julshoppa i Manchester”

Efter alla turer fram och tillbaka lokaliserades Håland till sist på Kastrup i Köpenhamn. En person lyckades ta en selfie med honom på flygplatsen och skickade in bilden till Dagbladet som också har lyckats prata med Håland. 

Det är en skämtsam norrman som uttalar sig efter förmiddagens kaos och som svarar på frågan om han är i Köpenhamn för att julshoppa.

– Nej, jag ska julshoppa i Manchester, säger Håland.

Manchester United är den klubb som Håland länkats samman med mest intensivt under hösten och både han själv och hans pappa har talat om att han någon gång kommer gå till en engelsk klubb.

Håland har gjort stor succé under hösten och har hittills gjort 28 mål på 22 matcher i alla turneringar. I Champions League har det blivit åtta mål på sex matcher.

https://twitter.com/samuelluckhurst/status/1207988938654330886?s=20https://twitter.com/NicoSchira/status/1207989268456656896?s=20

Emil Forsbergs reaktion när han får höra om Hålands alarmsignal