Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

PL-klubbarna som gör upp om jättetalangen

Facundo Pellistri.

UPPGIFTER: Både Manchester City och Newcastle är ute efter att värva den 18-årige uruguayanske yttern Facundo Pellistri, skriver Daily Mail.

Pellistri har imponerat rejält i den uruguayanska storklubben Peñarol och tidigare även dragit till sig intresse från Real Madrid, Atlético Madrid och Napoli.

Manchester City har haft en scout på plats i Montevideo som spanat in Pellistri och Daily Mail erfar också att City redan har tagit kontakt med spelarens representanter. Detta för att sätta sig själva i förarsätet i jakten på ”Facu”, som han kallas.

Talangen värderas till över hundra miljoner kronor och sägs vara intressant också för Newcastle. Frågan om vem som ska äga klubben ska dock ha gjort att man ännu inte kontaktat hans representanter.

Facundo Pellistris tränare i Peñarol är den nu 41-årige Diego Forlán. Forlán blev utsedd till VM:s bäste spelare 2010 och delade skytteligatiteln med sina fem mål när Uruguay gick till semifinal.

– Pellistri har en fantastisk potential. Vi vet att det kommer bli svårt att behålla honom länge. Han har en fantastisk snabbhet och är svår att hantera, har Forlán sagt om sin adept enligt Fox Sports.