Mohamed Salah, Liverpool. Foto: LYNNE CAMERON / IMAGO/SPORTIMAGE IMAGO SPORTFOTODIENSTMohamed Salah, Liverpool. Foto: LYNNE CAMERON / IMAGO/SPORTIMAGE IMAGO SPORTFOTODIENST
Mohamed Salah, Liverpool.  Foto: LYNNE CAMERON / IMAGO/SPORTIMAGE IMAGO SPORTFOTODIENST
Coutinho skrev på för Barcelona i lördags. Foto: MIKEL TRIGUEROS/URBANANDSPORT / CORDON PRESS BILDBYRÅNCoutinho skrev på för Barcelona i lördags. Foto: MIKEL TRIGUEROS/URBANANDSPORT / CORDON PRESS BILDBYRÅN
Coutinho skrev på för Barcelona i lördags.  Foto: MIKEL TRIGUEROS/URBANANDSPORT / CORDON PRESS BILDBYRÅN

Liverpools mardröm – efter Coutinho-affären

Publicerad

Barcelona slog nytt spanskt transferrekord när man värvade Coutinho för drygt en och en halv miljard.

Nu förbereder ärkerivalen Real Madrid ett motdrag – och det kan bli ett nytt dråpslag för Liverpool. 

I lördags blev Philippe Coutinho klar för Barcelona - och satte därmed punkt för den transfersaga som pågått sedan i somras. 

Barcelona betalar en dryg miljard för den 25-årige brassen, men summan kan komma att stiga allt eftersom Coutinho presterar i sin nya klubb. Totalt kan övergången bli värd drygt en och en halv miljard, och därmed är Coutinho tidernas näst dyraste, och spanska ligans dyraste, spelare någonsin. 

Enligt AS ska Barcelonas jättevärvning satt fart på Real Madrid som nu planerar att värva i januari. Tidningen uppger att Real, som sladdar rejält i ligan, har ställt in siktet på Liverpools succévärvning från i somras: egyptiern Mohamed Salah. 

 

LYSSNA! Senaste avsnittet av SportExpressens Premier League-podcast Kick and Rush! 👇🏽

Uppgifter: Real Madrid jagar Salah

AS hänvisar till Gianlucadimarzio.com som rapporterar att Real Madrid kan komma att göra ett försök med Salah redan i vinter för att kontra Barcelonas jättevärvning av Coutinho.

Mohamed Salah kom till Liverpool så sent som i somras, när den engelska klubben betalade Roma 420 miljoner kronor i övergångssumma. Sedan flytten har Salah gjort stor succé med 23 mål på 29 framträdanden, bara Tottenhams Harry Kane har visat upp ett bättre målfacit under säsongen. 

Salahs fina form har bland anat resulterat i att han utsågs till 2017 års bäste afrikanska spelare under en gala i Accra i början av januari. Salah har tidigare representerat Roma, Fiorentina, Basel och Chelsea. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Detta är ett blogginlägg från Silly Season-bloggen. Fler inlägg hittar du här.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag