Foto: KIN CHEUNG / AP TT NYHETSBYRÅN
 Foto: KIN CHEUNG / AP TT NYHETSBYRÅN

Philippe Coutinho kräver att få lämna

Publicerad

UPPGIFT: Liverpools Philippe Coutinho har lämnat in en transferbegäran.

I spansk press har det talats friskt om att Barcelona ska använda sina Neymar-pengar för att köpa loss Philippe Coutinho. Men i morse såg det ut som att katalanerna kunde glömma att få till någon affär. 

Läs bara meddelandet från Liverpools ägargrupp FSG, publicerat på klubbens hemsida. 

"Klubbens definitiva inställning i frågan är att vi inte kommer att lyssna på några bud på Philippe och han kommer fortsatt vara en del av klubben när sommarens transferfönster är stängt", skriver FSG. 

Några timmar senare kom dock en spektakulär vändning i affären. Philippe Coutinho lämnade – bara timmar efter Liverpools uttalande – in en transferbegäran via mejl. Och nu talar mycket på att Coutinho lämna Liverpool.

Enligt spanske experten Guillem Balague kommer Philippe Coutinho "allt i sin makt för att få gå till FC Barcelona".

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Detta är ett blogginlägg från Silly Season-bloggen. Fler inlägg hittar du här.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag