Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Liverpool bekräftar – värvar 24-åringen

KLART: Under gårdagen kom uppgifter om att Liverpool var nära att göra klart med sin första januari-värvning.

Nu bekräftar klubben att man skrivit på kontrakt med Red Bull Salzburgs Takumi Minamino, som stått för 9 mål och 11 assist den här säsongen.

”Vi kan bekräfta att vi kommit överens med Red Bull Salzburg om att värva Takumi Minamino”, skriver PL-klubben på Twitter.

Enligt BBC har Liverpool dessutom lyckats göra en riktig superaffär. Minamino har en utköpsklausul på 90 miljoner kronor men enligt BBC är hans värde mer än det tredubbla.

”I Premier League-termer är Minaminos utköpsklausul i princip en gratis övergång. Det är under 100 miljoner kronor och du värvar ingen spelare i Premier League för en sådan summa. Det är otroligt billigt även om du kollar på Tyskland och Frankrike, så även om det inte fungerar av någon anledning skulle det inte vara ett problem eftersom du skulle kunna få tillbaka pengarna. Sett till det ekonomiska är det en no-brainer”, säger Raphael Honigstein enligt Sky Sports.

Takumi Minamino kom till Salzburg från japanska Cerezo Osaka 2015 och kostade då 10 miljoner kronor. Han har noterats för 11 mål på 22 landskamper för Japan.

https://twitter.com/LFC/status/1207570768655245313