Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Gerrards dröm: Att få återvända till Liverpool

Foto: JANE BARLOW / STELLA PICTURES / PA
Foto: PHIL NOBLE / EPA PA

Steven Gerrard har tagit Glasgow Rangers tillbaka till toppen i den skotska ligan. Efter höstens succé drömmer han nu om att en dag få återvända till Liverpool.

 – Jag hade älskat det, säger Gerrard till The Athletic.

20 omgångar in i den skotska ligasäsongen är Glasgow Rangers fortfarande obesegrade. Laget har hela 16 poäng ned till Celtic i en haltande tabell, och kan för första gången på nio år sno titeln från sina rivaler. Rangers är även vidare till slutspel i Europa League efter att ha vunnit sin grupp.

Bakom årets imponerande höstsäsong finns huvudtränaren Steven Gerrard. 

Sedan flytten till Rangers våren 2018 har den forne Liverpoolkaptenen tagit klubben till två andraplatser. Men efter höstens succé har spekulationerna vuxit om vilket nästa tränaruppdrag kan komma att bli. 

Enligt Gerrard själv är målet att någon gång få återvända till Liverpool som huvudtränare.

– Jag får ofta den frågan. Självklart drömmer jag om det, jag hade älskat det. Klubben betyder allt för mig, men man måste komma ihåg att man för tillfället har en av världens bästa tränare i Jürgen Klopp. Han har varit fantastisk sedan han kom och jag hoppas att det fortsätter på det sättet, säger Gerrard till The Athletic.

”Kön kommer ringla sig lång”

Gerrard erkänner att han fortfarande grämer sig för den missade ligatiteln med Liverpool säsongen 2013/2014 när man föll på målsnöret mot José Mourinhos Chelsea. Besvikelsen har han han vänt till en motivation om att få vinna som tränare.

– Det faktum att Liverpool har vunnit titeln sedan dess är fantastiskt, det har verkligen hjälpt min läkning. Men ur en personlig synvinkel skulle det att ha en betyda mycket att få vara med och bidra, säger Gerrard, som menar att det är lång ifrån självklart att han kommer få chansen som tränare för hans barndomsklubb.

– Det är svårt att sia om framtiden. Bara för att jag var en bra spelare för Liverpool betyder inte det per automatik att jag kommer att få chansen som tränare. Den dag positionen öppnar upp sig kommer kön av intresserade tränare ringla sig lång, säger han.