Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Liverpool köper loss stjärnan för fyndpris

UPPGIFTER: Liverpool är nära att göra klart med sin första januari-värvning. Enligt flera brittiska medier genomgår Red Bull Salzburgs Takumi Minamino läkarundersökning under onsdagen – för att sedan ansluta till Premier League-klubben 1 januari.

Den 24-åriga yttern har producerat 9 mål och 11 assist i Salzburg den här säsongen och stod för imponerande insatser när hans nuvarande klubb mötte hans framtida (?) klubb i Champions League tidigare i år.

Och det ser ut som att Liverpool får ett riktigt fyndpris på affären. Minamino har en utköpsklausul på 90 miljoner kronor men enligt BBC är hans värde mer än det tredubbla.

”I Premier League-termer är Minaminos utköpsklausul i princip en gratis övergång. Det är under 100 miljoner kronor och du värvar ingen spelare i Premier League för en sådan summa. Det är otroligt billigt även om du kollar på Tyskland och Frankrike, så även om det inte fungerar av någon anledning skulle det inte vara ett problem eftersom du skulle kunna få tillbaka pengarna. Sett till det ekonomiska är det en no-brainer”, säger Raphael Honigstein enligt Sky Sports.

Takumi Minamino kom till Salzburg från japanska Cerezo Osaka 2015 och kostade då 10 miljoner kronor. Han har noterats för 11 mål på 22 landskamper för Japan.

Experternas dom efter CL-lottningen

Daniel Kristoffersson och Therese Strömberg om åttondelsfinalerna.
Takumi Minamino under CL-mötet med Liverpool 10 december.Foto: GEPA PICTURES/ PATRICK STEINER / GEPA PICTURES BILDBYRÅN