Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Konflikten stoppar inte en Haaland-övergång

Foto: MARTIN RICKETT / POOL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: DANIELE MASCOLO / REUTERS BILDBYRÅN
Foto: MARTIN MEISSNER / AP TT NYHETSBYRÅN

Zlatan Ibrahimovic och Pep Guardiola är inte bästa vänner. 

Men konflikten ska inte stoppa Zlatans agent, Mino Raiola, från att erbjuda Erling Braut Haaland till Manchester City. 

Haaland = mål. 

Den norske stjärnanfallaren har under säsongen gjort 17 mål på 18 matcher i Bundesliga. I Champions League har det blivit åtta mål på fem matcher. 

Haaland, 20, har under året kopplats ihop med mängder av storklubbar – nu senast uppges han vara aktuell för Manchester City, som febrilt söker efter en ersättare till Sergio Agüero. 

Men det finns ett problem. 

Erling Braut Haaland representeras av Mino Raiola, som också har en viss Zlatan Ibrahimovic. 

”Kommer inte vara ett problem”

Pep Guardiola har tidigare tränat Zlatan i Barcelona. Men där gick det inte vidare för den svenske anfallaren. Efter en säsong lämnade han och efteråt har ”Ibra” flera gånger kritiserat Guardiola och kallat honom för ”feg” och ”filosofen” i sin bok ”Jag är Zlatan Ibrahimovic”. 

Därför har det kommit uppgifter gör gällande att Mino Raiola inte är villig att återigen samarbeta med Guardiola och således kommer Haaland inte spela i City. 

Men de uppgifterna dementeras nu av en källa nära Manchester City. 

– Vi har varit i kontakt med Raiola tidigare och om vi är intresserade av en spelare han representerar så kommer det inte vara ett problem, säger källan enligt Daily Mail. 

Borussia Dortmund har tidigare offentligtgjort att det kommer krävs minst en miljard kronor om man vill värva Erling Braut Haaland.