Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

KLART: Förre Arsenalbacken till Nordsjälland

Foto: IMAGO SPORTFOTODIENST / IMAGO/SPORTFOTO RUDEL IMAGO SPORTFOTODIENST

KLART: Johan Djourou tillhörde Arsenal i tio år och gjorde 144 matcher för klubben. Efter det har karriären innehållit klubbar som Hambrug, Antalyaspor, Spal och senast FC Sion i Schweiz. I den sistnämnda klubben hamnade ha i ett infekterat bråk på grund av att han inte ville gå med på att gå ner i lön till följd av Coronapandemin. 

Mittbacken har även varit given i det Schweiziska landslaget under en lång tid. Därför kom det som en överraskning när mittbacken under transferfönstrets sista dag valde att fortsätta sin karriär i den danska ligan och Nordsjälland.

– Vid den här tidpunkten i min karriär hade jag flera alternativ. Jag kude ha valt att gå i pension eller stora pengar, men vad är viktigast? För mig var det att hitta en match i värderingar och idéer, säger Djourou till Nordsjällands hemsida.   

Djourou har skrivit på ett tvåårskontrakt med Nordsjälland.

HUGO HÖGLUND

Foto: IMAGO SPORTFOTODIENST / IMAGO/SPORTFOTO RUDEL IMAGO SPORTFOTODIENST