Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Affären kan spricka – Juve siktar på Morata

UPPGIFTER:  Nu tar turerna kring Juventus försök att värva en anfallare ytterligare en vändning. 

Tanken var att Romas Edin Dzeko skulle presenterats under helgen. En förutsättning för att Roma skulle gå med på att släppa Dzeko var att man lyckades komma överens med Napoli om en övergång för Arkadiusz Milik. Nu rapporterar journalisten Fabrizio Romano att det uppstått ”Milik-problem” och att Dzekos övergång därför kan spricka. 

Istället ska Juventus nu ha ställt in siktet på Atletico Madrids Alvaro Morata och enligt såväl Romano som Gianluca Di Marzio för man nu samtal med Atletico Madrid om en övergång. Morata spelade i Juventus mellan 2014 och 2016 och är nu aktuell för en återkomst till Turin. Juventus sägs ha erbjudit Atletico 105 miljoner kronor för att låna Morata och vilja inkludera en utköpsklausul på 468 miljoner kronor. 

Skulle Morata lämna Atletico öppnas en möjlighet för Madridklubben att plocka in Luis Suarez  – som tidigare varit på väg till Juventus – som ersättare. Enligt spanska Mundo Deportivo är Suarez överens med Atletico Madrid om ett tvåårskontrakt. 

HUGO HÖGLUND

Juventus nästa för Morata?Foto: ATLETICO MADRID / HANDOUT / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN