Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Uppgifter: Affären klar – svenska mästarna värvar

Disco & Noa: Kryphålet stoppade Djurgårdens jättevärvning
Sportchefen Bosse Andersson ger tummen upp till Emmanuel Banda.Foto: HENRIK ISAKSSON/TT / HENRIK ISAKSSON TT NYHETSBYRÅN

Djurgården värvar 22-årige Emmanuel Banda från belgiska KV Oostende, det skriver den belgiska klubben på deras webbplats

SportExpressen kunde under torsdagen rapportera om att det var nära. På frågan om Banda var på väg att bli klar för Djurgården inom de närmsta veckorna svarade sportchefen Bosse Andersson så här:

– Den chansen är ganska stor.

Nu står det klart att Djurgården knutit till sig 22-åringen. 

Knapp speltid de senaste säsongerna

Banda kommer ursprungligen från Zambia och kom till KV Oostende 2017. Banda var under fjolårssäsongen utlånad till Ligue 2-klubben Béziers där han spelade 13 matcher. Väl tillbaka i Belgien har karriären gått knackigt, den här säsongen har det inte blivit en enda minut med a-laget för mittfältaren. 

”Banda försöker nu starta om karriären med de svenska mästarna. Lycka till!” Skriver KV Oostende på deras webbplats.

Banda var med på Djurgårdens träningsläger i Sydafrika, där han lär ha imponerat så pass mycket att han blivit erbjuden ett kontrakt som han också ska ha signerat. 

Banda har 4 A- och 10 U20-landskamper för Zambia.