Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Jag övervägde det inte för en sekund”

Solskjaer om Bruno Fernandes och Odion Ighalo.
Emre Can.Foto: MCNULTY/JMP/REX/SHUTTERSTOCK / MCNULTY/JMP/REX/SHUTTERSTOCK/IBL REX FEATURES
Ole Gunnar Solskjaer.Foto: CARL RECINE / REUTERS BILDBYRÅN

Emre Can har sedan flytten till Dortmund i januari blivit en av lagets viktigaste spelare. 

I en intervju med tyska Kicker avslöjar han att tre PL-klubbar var intresserade, men: 

– Jag övervägde inte det för en sekund, säger han. 

Emre Can flyttade redan som 20-åring till Liverpool från Bayer Leverkusen. Han tillbringade tre säsonger på Merseyside innan flyttlasset gick till Turin och Juventus under sommaren 2018. 

Väl i Juventus blev han inte den där nyckelspelaren han hoppades på att han skulle bli. Speltiden blev i stället snål, och inför nuvarande säsong så lämnades han utanför Juventus Champions League-trupp, något som fungerade som en signal att det var dags att röra på sig. 

Så, varför Dortmund?

– Jag har alltid känt en extrem sympati för BVB. Jag ville gå till en klubb som jag kunde vara viktig för, där jag är behövd. Det var grejen med Dortmund. Borussia var en bra match för mig – och vice versa. Och så klart är pengarna viktiga, men de betyder inte allt, säger han till Kicker

Manchester United ville ha honom

När det stod klart att Juventus var beredda att släppa 26-åringen stod flera klubbar redo att lösa ut honom, däribland tre klubbar i Premier League, berättar Can. 

Om det intresserade honom? Inte det minsta. 

– Jag hade tre erbjudanden bara från Premier League. Ett av dem var från Manchester United, men jag övervägde inte det för en sekund med tanke på min förflutna i Liverpool, säger Can.

Cans Dortmund möter under onsdagen Paris Saint-Germain i den andra åttondelsfinalen i Champions League.