Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Har erbjudits till Barcelona”

Juventus uppges vilja bli av med Ronaldos höga lönekostnad.Foto: INSIDEFOTO / EPA / SCANPIX / INSIDEFOTO/SIPA USA SIPA USA
Portugisen har erbjudits till Barcelona.Foto: JOAN MONFORT / AP TT NYHETSBYRÅN

Juventus vill bli av med Cristiano Ronaldo och hans enorma lön.

Nu börjar klubben bli desperat.

– Han har erbjudits överallt – till och med Barcelona, säger journalisten Guillem Balague till BBC 5.

Megastjärnan lämnade Real Madrid för den italienska klubben för två somrar sedan. Kontraktet sträcker sig ytterligare två år framåt, men redan nu gör Juve vad de kan för att sälja honom.

En stor anledning ska vara 35-åringens monsterlön, uppger journalisten Guillem Balague.

Lönen ska enligt Balague ligga på omkring 240 miljoner kronor om året.

Därför vill Juventus nu febrilt hitta en köpare.

– Jorge Mendes (Ronaldos agent) har fått instruktioner att hitta en ny klubb till Ronaldo, säger journalisten till BBC 5.

Han fortsätter:

– Vi har sett det här de sex senaste månaderna. Han har kopplats ihop med Real Madrid, de sa att det inte finns någon chans att han kommer tillbaka. Det har varit snack om MLS och så vidare. Allt för att Juventus vill bli av med hans lön.

Osannolik övergång

Situationen verkar ha gjort agenten Jorge Mendes desperat.

– Han har erbjudits överallt – till och med Barcelona. Jag är inte säker på att de kommer kunna bli av med honom med tanke på vad han tjänar, vem kommer vilja betala de summorna?

Den osannolika övergången till Barcelona skulle innebära att Lionel Messi och Cristiano Ronaldo spelade tillsammans för första gången någonsin.