Foto: ANTONIO BAT / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅNFoto: ANTONIO BAT / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
 Foto: ANTONIO BAT / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: JOE TOTH/BPI/REX/SHUTTERSTOCK / JOE TOTH/BPI/REX/SHUTTERSTOCK/IB REX FEATURESFoto: JOE TOTH/BPI/REX/SHUTTERSTOCK / JOE TOTH/BPI/REX/SHUTTERSTOCK/IB REX FEATURES
 Foto: JOE TOTH/BPI/REX/SHUTTERSTOCK / JOE TOTH/BPI/REX/SHUTTERSTOCK/IB REX FEATURES

Wenger: "Ni torterar mig"

Publicerad

I går kom bomben: Manchester United försöker snuva City på Alexis Sanchez.

I dag gav Arsène Wenger senaste nytt om sillysåpan som genast blev lite mer intressant.

Arsenal tar sig an Bournemouth på söndag. I dag höll Arsène Wenger traditionsenlig presskonferens inför matchen. Som vanligt kom det att handla mest om Arsenals silly season.

Hetaste ämnet: Alexis Sanchez - så klart.

"Finns inte mycket konkret"

Han som var i princip klar för Manchester City innan Manchester United i går slängde sig in i jakten i sista stund med ett bud på 275-300 miljoner kronor. City å sin sida ska inte vilja betala mer än runt 200 miljoner. Och vi vet att chilenarens kontrakt går ut i sommar och att han då kan flytta gratis.

– Helt ärligt kan jag inte berätta så mycket om den här situationen, för det finns inte så mycket konkret just nu, säger Arsène Wenger på presskonferensen.

– Det handlar inte om att jag inte vill informera er, det handlar om att jag inte vill ge er fel information.

– Ett budkrig är alltid positivt för den klubb som kan dra fördelar från det, men vi är inte där just nu.

"Förhandlar om Theo Walcott"

Samtidigt har Bordeaux succé-anfallare Malcom pekats ut som en tänkbar Alexis Sanchez-ersättare.

– Han är en bra spelare, men för tillfället händer ingenting. Vi försöker inte där just nu. 

 

LÄS MER: 16 heta spelare som kan byta klubb före deadline

 

– Men vi håller ögonen öppna och finns ute på marknaden. Vi är aktiva men jag vill inte ge er någon information som jag inte kan backa med fakta.

Just före presskonferensen bekräftade Everton-tränaren Sam Allardyce att klubben ligger i förhandlingar med Arsenal om ett permanent köp av Theo Walcott. "Toffees" ska vara redo att betala 220 miljoner för bänknötaren.

– Sam Allardyce har gjort ett uttalande, men Theo Walcott är kvar här, säger Arsène Wenger kort

Han avslutade presskonferensen med en passning till presskåren.

– Tack så mycket... för att ni torterade mig.

 

 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Detta är ett blogginlägg från Silly Season-bloggen. Fler inlägg hittar du här.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag