Sanchez. Foto: JOHN SIBLEY / ACTION IMAGES VIA REUTERS BILDBYRÅNSanchez. Foto: JOHN SIBLEY / ACTION IMAGES VIA REUTERS BILDBYRÅN
Sanchez. Foto: JOHN SIBLEY / ACTION IMAGES VIA REUTERS BILDBYRÅN
Guardiola Foto: CARL RECINE / ACTION IMAGES VIA REUTERS BILDBYRÅNGuardiola Foto: CARL RECINE / ACTION IMAGES VIA REUTERS BILDBYRÅN
Guardiola Foto: CARL RECINE / ACTION IMAGES VIA REUTERS BILDBYRÅN

Ger upp – släpper honom till United

Publicerad

Manchester City ger upp sina försök att värva Alexis Sanchez, uppger både Mirror och Manchester Evening News.

Nu är det fritt fram för Manchester United att värva chilenaren. 

Manchester City har varit favoriter att värva Alexis Sanchez hela hösten och vintern. City försökte värva Arsenalstjärnan redan i somras, men fick ett bud på drygt 600 miljoner kronor nekat på transferfönstrets sista dag.

City har jagat Sanchez även i januari, men har till slut get upp hoppet om att värva 29-åringen. 

Anledningen?

City tycker helt enkelt att både Arsenal och Sanchez kräver för mycket pengar för en spelare som bara har ett halvår kvar på sitt kontrakt. 

Arsenal uppges kräva 385 miljoner kronor för Sanchez, som enligt The Mirror "är desperat" att få lämna Arsenal i vinter. 

Utöver transfersumman hans agent ska kräva 70 miljoner kronor i bonus för att se till affären blir av. Samtidigt kräver Sanchez i runda slängar tre miljoner kronor i veckan - summor Manchester City inte är redo att betala chilenaren. 

Uppgifter: Sanchez flyttar till United

United ska dock vara redo att betala vad som krävs för att locka Sanchez till Old Trafford i januari, och har därmed ett gyllene läge att snuva sina rivaler på en tung värvning i januari. 

Sanchez satt på bänken när Arsenal spelade 0-0 mot Chelsea i ligacupens semifinal på Stamford Bridge. Ett beslut som spädde på ryktena om Sanchez eventuella flytt från Arsenal ytterligare.

– Det finns inget konkret för tillfället. Det är inte det att jag inte vill informera er, men jag vill inte ge er fel information, sa Arsène Wenger om Sanchez framtid tidigare under fredagen. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Detta är ett blogginlägg från Silly Season-bloggen. Fler inlägg hittar du här.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag