Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Ger upp – släpper honom till United

Sanchez. Foto: JOHN SIBLEY / ACTION IMAGES VIA REUTERS BILDBYRÅN
Guardiola Foto: CARL RECINE / ACTION IMAGES VIA REUTERS BILDBYRÅN

Manchester City ger upp sina försök att värva Alexis Sanchez, uppger både Mirror och Manchester Evening News.

Nu är det fritt fram för Manchester United att värva chilenaren. 

Manchester City har varit favoriter att värva Alexis Sanchez hela hösten och vintern. City försökte värva Arsenalstjärnan redan i somras, men fick ett bud på drygt 600 miljoner kronor nekat på transferfönstrets sista dag.

City har jagat Sanchez även i januari, men har till slut get upp hoppet om att värva 29-åringen. 

Anledningen?

City tycker helt enkelt att både Arsenal och Sanchez kräver för mycket pengar för en spelare som bara har ett halvår kvar på sitt kontrakt. 

Arsenal uppges kräva 385 miljoner kronor för Sanchez, som enligt The Mirror "är desperat" att få lämna Arsenal i vinter. 

Utöver transfersumman hans agent ska kräva 70 miljoner kronor i bonus för att se till affären blir av. Samtidigt kräver Sanchez i runda slängar tre miljoner kronor i veckan - summor Manchester City inte är redo att betala chilenaren. 

Uppgifter: Sanchez flyttar till United

United ska dock vara redo att betala vad som krävs för att locka Sanchez till Old Trafford i januari, och har därmed ett gyllene läge att snuva sina rivaler på en tung värvning i januari. 

Sanchez satt på bänken när Arsenal spelade 0-0 mot Chelsea i ligacupens semifinal på Stamford Bridge. Ett beslut som spädde på ryktena om Sanchez eventuella flytt från Arsenal ytterligare.

– Det finns inget konkret för tillfället. Det är inte det att jag inte vill informera er, men jag vill inte ge er fel information, sa Arsène Wenger om Sanchez framtid tidigare under fredagen. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!