Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Forsberg om framtiden: ”Jag är inte färdig här”

Foto: SVEN SONNTAG / GEPA PICTURES BILDBYRÅN
Foto: TIMGROOTHUIS / WITTERS BILDBYRÅN

Sportchefen gav Emil Forsberg ”övergångsförbud”.

Nu berättar svensken själv som framtiden i RB Leipzig.

– Jag är inte färdig här än, säger han till Kicker.

Spekulationerna om Emil Forsbergs framtid har varit många. Sedan Julian Nagelsmann tog över som tränare förra sommaren har svensken fått allt mindre speltid och varit missnöjd. 

Men tidigare i sommar gick Leipzigs sportchef Markus Krösche ut i en intervju med Bild och gav tydliga besked om Emil Forsbergs framtid.

– Vi kommer investera helt i Emil nästa säsong.

– Han hade otur med sjukdomar under coronapausen och efteråt. Emil är en utmärkt fotbollsspelare och kommer definitivt att hjälpa oss, säger han till tidningen.

”Jag fick bara positiva signaler”

Nu berättar Forsberg själv vad han tänker om framtiden.

– Jag är inte klar här än och jag har fortfarande två år kvar på mitt kontrakt. Jag trivs här, min familj också, säger han till Kicker.

Och fortsätter:

– Vi har ett bra lag med många spelare som har stor potential. Som en av de äldre spelarna försöker jag driva killarna i rätt riktning.

28-åringen berättar också att han pratat med sportchefen Krösche efter säsongens slut.

– Jag fick bara positiva signaler, diskussionerna var bra. Vi gör det här tillsammans och vi alla vill det bästa för Leipzig. Jag vet att jag kan hjälpa laget när jag är i toppform, då vet alla vad jag kan göra. Nu vill jag komma tillbaka till den form jag var innan vintern.