Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Förbereder miljardbud på ”den nye Ronaldo”

Joao Felix. Foto: MICHAEL PROBST / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: MANUEL DE ALMEIDA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Manchester City närmar sig den portugisiska supertalangen Joao Felix. 

Enligt portugisiska Record har City varit i kontakt med Benfica om en övergång. 

Den 19-åriga anfallaren Joao Felix har fått ett enormt genombrott den här säsongen. Han lyftes upp till Benficas seniorlag och har trots sin ringa ålder tagit en fast plats i laget. 

Föga förvånande när man ser han statistik. 11 mål på 21 matcher (16 starter) i ligaspelet och därtill tre mål på sex matcher i Europa League. 

Det har självfallet inte undgått Europas giganter och Joao Felix har kopplats ihop med Real Madrid, Barcelona och Manchester United - för att nämna några. 

City närmar sig miljardbud på supertalangen

Men nu är det en klubb som tagit ledningen i jakten på supertalangen, som i vissa medier har kallat för ”nye Cristiano Ronaldo”, nämligen Manchester City. 

Citytränaren Pep Guardiola ska vara ett enormt fan av Joao Felix och City har enligt den portugisiska tidningen Record redan varit i kontakt med Benfica i syfte om att få till en övergång. 

Joao Felix har en utköpsklausul på 1,2 miljarder kronor, men Record uppger att en summa runt 1 miljard kronor kommer få Benfica att släppa honom. 

Något som City ska vara berett att betala.