Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

FC Barcelona överens med Lewandowski om villkoren

Lewandowski uppges vara överens med Barcelona
Foto: LENNARTPREISS / WITTERS BILDBYRÅN
Barçatränaren Xavi
Foto: IRINA R HIPOLITO/SHUTTERSTOCK / IRINA R HIPOLITO/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Robert Lewandowskis framtid i Bayern München är oviss. 

Nu uppges den polske skyttekungen vara överens med FC Barcelona om ett kontrakt, det skriver Sport. 

Under tisdagen ska Robert Lewandowski skjuta sitt Polen till fotbolls EM då de ställs mot Sverige i playoff-final. 

Samtidigt befinner sig stjärnan i en situation där han ser över sin framtid i klubblaget Bayern München. Lewandowski har avtal med Bayern även över nästa säsong men han har tidigare uppgetts vara missnöjd över att klubben än så länge inte försökt förlänga avtalet. 

Vidare sägs den polske skyttekungen inte vara villig att kliva in på sitt sista kontraktsår utan att veta hur framtiden ser ut. 

FC Bayern tar dock det hela med ro. 

– Det finns fortsatt tillräckligt med tid, våra spelare vet om det. FC Bayern kommer inte att låta oss pressas av rykten utifrån, har Münchens president Herbert Hainer tidigare sagt till Kicker. 

Överens med Barcelona 

Nu kan dock stjärnans tid i Bayern närma sig ett slut och enligt uppgifter till spanska Sport är Lewandowski överens med FC Barcelona om villkoren för ett avtal som börjar gälla från och med i sommar. I Katalonien väntas han bli centralfigur i klubbens ombyggnation. 

Vidare skriver de att Lewandowski, som slutade tvåa i omröstningen om Ballon d'Or i höstas, tror att han har större möjlighet att utses till världens bästa spelare om han spelar i en annan liga än Bundesliga. 

Det återstår dock fortfarande för Barcelona att komma överens med FC Bayern München om en övergång och enligt tidningen kan klubben tänka sig att erbjuda en bit över 600 miljoner kronor för spelaren. 

Lewandowski anslöt till FC Bayern från Dortmund sommaren 2014. Sedan flytten har han stått för 339 mål på 377 matcher. 

33-åringen har tidigare kopplats samman med en flytt till Real Madrid.