Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Eriksen: ”Jag vill pröva något nytt”

Christian Eriksen vill lämna Tottenham.
Foto: KIKO HUESCA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Eriksen deppar efter CL-finalen.
Foto: FELIPE DANA / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Tottenham ser ut att förlora en av sina största stjärnor. 

Dansken Christian Eriksen vill bort. 

– Jag vill pröva något nytt, säger han till Ekstrabladet

Christian Eriksen var en av få spelare som på riktigt testade Liverpoolmålvakten Allison Becker i Champions Leaguefinalen i helgen. 

Mot slutet av matchen fick Tottenham ett frisparksläge till vänster om Liverpools straffområde. Eriksen peggade upp bollen och curlade den mot det bortre krysset. 

Skottet var bra, men den brasilianska målvakten var med och motade skottet i matchen som Liverpool vann med 2-0. Matchen som kan ha varit Eriksens sista i Tottenham. 

Christian Eriksen vill lämna Tottenham

Sedan flytten från Ajax på sensommaren 2013 har 27-årige Christian Eriksen varit en av Tottenhams klart bästa spelare. Från sin offensiva mittfältsposition har han varit en referenspunkt för lagets anfallsspel och hans framfart har lett att han i många år haft många storklubbars ögon på sig. 

Nu vill han ta klivet till en av dem. Till danska Ekstrabladet säger Eriksen att han ta nästa steg. 

– Jag känner att jag är på en plats i min karriär där jag gärna vill pröva något nytt. 

Eriksen kan tänka sig Real Madrid

Eriksen trycker på att han har en djup respekt för Tottenham och kan tänka sig att stanna om det blir så. Men hans förhoppning är att byta klubb. 

– Jag hoppas att det blir klart nu under sommaren, det är planen. Det skulle vara det bästa för alla parter om det gick fort, men i fotboll tar saker tid, säger han. 

Den klubb som Eriksen främst kopplats ihop med är Real Madrid. Eriksen erkänner att han kan tänka sig att gå dit. 

– Men det kräver att Real Madrid ringer Tottenham och säger: ”Vi vill ha Christian”. Och det har de - såvitt jag vet - inte gjort än. 

Eriksen har ett år kvar på sitt kontrakt med Tottenham. Om de inte kommer överens med en annan klubb nu så kan dansken lämna gratis nästa sommar.