Foto: MCMANUS/BPI/REX/SHUTTERSTOCK / MCMANUS/BPI/REX/SHUTTERSTOCK/IBL REX FEATURESFoto: MCMANUS/BPI/REX/SHUTTERSTOCK / MCMANUS/BPI/REX/SHUTTERSTOCK/IBL REX FEATURES
 Foto: MCMANUS/BPI/REX/SHUTTERSTOCK / MCMANUS/BPI/REX/SHUTTERSTOCK/IBL REX FEATURES

Erbjuds Sanchez – rivalen har inte råd

Publicerad

Allt pekar på att Alexis Sanchez lämnar Arsenal för Manchester City.

Eller?

Enligt Manchester Evening News har ärkerivalen Manchester United blivit erbjuden stjärnan – då City inte ska vara redo att betala det Sanchez kräver.

Manchester City var på vippen att värva Alexis Sanchez i somras. Det blev inget av den affären – men alla (jo, ungefär alla) har ändå vetat att hans framtid låg i den ljusblåa delen av Manchester. Frågan har bara varit om det skulle bli till vintern eller till sommaren.

Men nu verkar vindarna vända för Sanchez. I veckan rapporterades det om att Manchester United var intresserat av att plocka in chilenaren, och nu skriver Manchester Evening News att det röda Manchester-laget kan sitta i ett oväntat förarsäte.

Enligt tidningen vill inte Manchester City betala den lön som Alexis Sanchez kräver, i stället hoppas klubben att "titlar ska kunna övertala honom". Manchester United ska dock vara redo att betala det Sanchez kräver – och en samtidigt är Arsenal redo att släppa sin stjärna, för en summa på runt 400 miljoner kronor – United ska enligt tidningen ha lagt ett bud på runt 300 miljoner kronor. Köps inte Alexis under vinterns transferfönster kan han dock lämna gratis till sommaren – och just nu väntar två jättar i Manchester med öppna famnar...

 

(Psst... BBC-journalisten David Ornstein – med goda ingångar i Arsenal – skriver att Alexis föredrar Manchester City, då han vill jobba med Pep Guardiola.)

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Detta är ett blogginlägg från Silly Season-bloggen. Fler inlägg hittar du här.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag