Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Galna straffet för Leo Messis strejk

Wilbacher om Messis beslut
Foto: MANU FERNANDEZ / POOL / EPA AP POOL

Manchester City förbereder ett monsterbud på Lionel Messi. 

Enligt spanska Sport ska City vara berett att betala argentinaren 7,7 miljarder kronor för ett femårskontrakt. 

Samtidigt strejkar Messi från Barcelonas träningar, vilket kostar honom lite över 800 000 kronor per dag. 

Kaoset kring Lionel Messi fortsätter. 

Han har uttryckt sin önskan om att lämna Barcelona och dök inte upp på söndagen när klubben återsamlades inför den kommande säsongen. På måndagen samlades laget för att träna ihop för första gången inför säsongen och då saknades Messi på nytt. 

Enligt spanska Sport så kommer Messi att bötfällas med en dagslön för varje utebliven träning – och han går således miste om en ansenlig summa pengar dagligen. Enligt Forbes så tjänar Messi drygt 80 000 euro, det vill säga strax över 800 000 kronor per dag. Så om hans strejk från Barcelona blir långvarig kan det bli en kostsam historia för Messi. 

Och det ser ut att bli en utdragen histora. 

För La Liga har gett Barcelona rätt i att deras utköpsklausul på sju miljarder kronor gäller, men bland annat radiostationen Cadena SER menar att den inte är giltig. Messi ser sig som klubblös och vill lämna klubben, så en juridisk strid mellan parterna ser ut att vänta. 

Medan Messi och Barcelona löser den biten så planerar Manchester City ett monsterkontrakt till Messi. 

Manchester Citys monsterbud till Messi

Enligt den spanska tidningen Sport så kommer City att erbjuda Messi ett femårskontrakt värt totalt 7,7 miljarder kronor. 

I tre av åren ska Messi spela i Manchester City och därefter avsluta med två år i New York City FC. Han kommer att tjäna som nu, cirka en miljard kronor brutto per år i lön. Dessutom kommer han att få 2,7 miljarder kronor när han går till New York, som en slags fördröjd övergångsbonus. Detta för att Manchester City ska undvika trångmål med financial fair play-reglerna.