Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Dortmunds plan för att behålla stjärnorna

Foto: ACTION PRESS/SHUTTERSTOCK / ACTION PRESS/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: REVIERFOTO / STELLA PICTURES/DDP IMAGES REVIERFOTO

Borussia Dortmund vill behålla båda Jadon Sancho och Erling Braut Haaland. 

Samtidigt är klubben medveten om att det kommer bli svårt om de missar Champions League. 

– Vi kommer diskutera med Erling, hans pappa och agenten Mino Raiola, säger Dortmunds vd Hans-Joachim Watzke enligt Goal.  

Champions League-spel nästa säsong ser allt mer långt bort för Borussia Dortmund. Efter helgens förlust mot tabellfyran Eintracht Frankfurt är det sju poäng upp till just Frankfurt. 

För ett par dagar sedan var Erling Braut Haalands pappa, Alf-Inge och spelarens agent Mino Raiola, ut på en resa där de hade möten med Real Madrid och Barcelona för att diskutera anfallarens framtid. Det mesta tyder på att Haaland med stor sannolikhet lämnar den tyska klubben efter säsongen om de missar Champions League. Det som talar för att han stannar är den skyhöga prislappen på omkring 1,6 miljarder kronor. Skulle Haaland stanna ett år till i Dortmund så kommer utköpsklausulen aktiveras och då kan han lämna för halva priset. 

Vd:n: ”Storklubbarna kommer vara försiktiga”

En annan spelare som också uppges vara på väg bort är engelsmannen Jadon Sancho. Den 21-årige poängmaskinen har kopplats ihop med Manchester United och sägs vilja lämna Tyskland för att återvända till England. Sancho kostade 120 miljoner euro förra året men uppges nu vara betydligt billigare, vilket ökar chanserna att han lämnar. 

Sancho och Haaland är två nyckelspelare för Borussia Dortmund och nu uttalar sig klubben vd Hans-Joachim Watzke om situationen kring lagets allra största stjärnor. 

– Vi har ingen parallell plan. Men vi kommer diskutera framtiden med Erling, hans pappa och agenten Mino Raiola. Vi vill att han ska känna sig glad när han är med oss och att han fortsätter göra mål för oss även nästa säsong, säger Watzke enligt Goal. 

– Jadon (Sancho) har varit med oss länge, vi kommer behöva prata med honom också. Men vi kommer lyssna om det kommer något ”exceptionellt bud”. Jag är ganska säker på att coronaviruset kommer ha stor påverkan på sommarfönstret och att storklubbarna kommer vara försiktiga med hur de spenderar pengarna.