Foto: MATTHIAS SCHRADER / AP TT NYHETSBYRÅN
 Foto: MATTHIAS SCHRADER / AP TT NYHETSBYRÅN

Detaljen – som kan lugna Arsenals fans

Publicerad

Arsène Wenger är övertygad om att Arsenal kommer kunna behålla Alexis Sanchez, skriver The Mirror.

Detta trots Sanchez krav om att få lämna.

Alexis Sanchez har bestämt sig. Han vill lämna Arsenal, för att gå till en Champions League-klubb. Som bekant bommade Arsenal att kvala in till prestigeturneringen och kommer i stället att spela i Europa League nästa säsong.

– Jag har fattat mitt beslut, nu väntar jag på Arsenals besked, sa Sanchez på lördagen.

Arsenals besked? De vill inte släppa sin målglada stjärnspelare.

Och enligt The Mirror är Arsène Wenger övertygad om att klubben kommer kunna behålla Sanchez.

Lönekravet är boven

Det beror mest på chilenarens lönekrav. Enligt The Mirror vill Sanchez ha en grundlön på 4,3 miljoner kronor i veckan. Detta ska ha skrämt bort utländska klubbar som Bayern München.

Manchester City uppges vara den enda klubb som aktivt försöker köpa loss Sanchez, men Arsenal tänker inte släppa honom till en titelrival.

Alexis Sanchez kontrakt med Arsenal löper ut nästa sommar.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Detta är ett blogginlägg från Silly Season-bloggen. Fler inlägg hittar du här.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag