Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

De Ligt avslöjar sanningen bakom Ronaldo-bilderna

De Ligt på plats i Turin Foto: ALESSANDRO DI MARCO / AP TT NYHETSBYRÅN
Matthijs de Ligt i Ajax-tröjan Foto: ZHENG HUANSONG / STELLA PICTURES B950

Under torsdagen presenterades Matthijs de Ligt för Juventus. Och turerna kring varför valet föll på den klubben har varit många. 

Bland annat sågs Cristiano Ronaldo prata med honom under Nations League-finalen.

– Det var en stor ära - men det var inte anledningen till att jag valde att komma hit, säger De Ligt enligt Daily Mail. 

Valet kring 19-åriga Matthijs de Ligt nya klubb är något som diskuterats flitigt under de senaste veckorna. Det blev Juventus som övertygade supertalangen före lag som Barcelona, Real Madrid, PSG och Manchester United.

Det har varit väldigt omdiskuterat runt valet och det var något som hans agent Mino Raiola berörde när han mötte pressen:

– Det har skrivits så mycket idiotiska grejer att inte ens Disney skulle kunna hitta på det.

”Det var inte anledningen”

I Nations League-finalen mellan Nederländerna och Portugal sågs De Ligt prata med Juventus-stjärnan Cristiano Ronaldo. Han berättade senare att Ronaldo ska försökt övertala honom att välja Juventus, enligt Marca.

– Ronaldo bad mig komma till Juventus, jag förstod först inte riktigt vad han sa. Jag var lite chockad så jag skrattade men sa inget, sade de Ligt då enligt Marca. 

Men supertalangen ska ha bestämt sig innan det.

– Jag var redan säker på att det skulle bli Juventus, men det var ändå en stor ära att Cristiano Ronaldo bad mig komma hit. Men det var inte anledningen till att jag valde att komma hit, säger han enligt Daily Mail. 

Sarri en stor del av beslutet

Istället lyfter han fram en annan viktig del i hans beslut, tränaren Maurizio Sarri.

– Jag pratade med Sarri på telefonen innan jag kom för att lära känna varandra. Han var en av anledningarna till att jag ville börja här. Jag har hört mycket bra om honom och jag gillar hans coachingfilosofi och hur han lägger upp sin defensiv.

De Ligt har skrivit på ett femårskontrakt med Juventus, som sträcker sig till 2024. Han har en utköpsklausul på 1,5 miljarder.