Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

De kliver in i jakten med ett rekordbud

UPPGIFTER: Timo Kadewere är fortsatt glödhet i Ligue 2. Lyon har försökt få loss den förre Dif-anfallaren en längre tid, men fick i går ett nej tack på sitt 74-miljonersbud. Le Havre tror att de kan krama ut mer. 

Och de verkar ha rätt. Enligt France Football ska Eintracht Frankfurt (på 13:e plats i Bundesliga) nu vara redo 127 miljoner kronor, vilket skulle göra Tino Kadewere till den dyraste försäljningen Le Havres historia.

Eintracht Frankfurts plan är att köpa loss den nyblivne 24-åringen och sedan låna honom tillbaka till Le Havre fram till sommaren.

Under fredagseftermiddagen kom även uppgifter om att Lyon kommit in med ett nytt bud på zimbabwiern: Nu på närmare 150 miljoner kronor.

Sedan tidigare har Le Havre uppgetts vilja ha just 150 miljoner.

Tino Kadewere har gjort 18 mål på 20 matcher för Le Havre denna säsong. En övergång skulle innebära ett ordentligt pengaregn över Djurgården som sålde anfallaren sommaren 2018.

Podcasten ”Disco & Noa” har tidigare berättat om hur många procent Djurgården har rätt till. Det handlar om tio procent av summan som överstiger 25 miljoner kronor (som var övergångssumman när Kadewere lämnade Djurgården). Dessutom har de svenska mästarna rätt till tre procent i solidaritetsersättning.