Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Därför fick Mourinho inte igenom sina köp

Det blev ingen Harry Maguire för United. Foto: FRANCISCO SECO / AP TT NYHETSBYRÅN
Inte heller någon Diego Godin... Foto: JUANJO MARTIN / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
...eller Jerome Boateng. Foto: MATTHIAS SCHRADER / AP
José Mourinho. Foto: LENNARTPREISS / WITTERS BILDBYRÅN
Foto: ANDREAS GEBERT / REUTERS BILDBYRÅN

José Mourinho fick nöja sig med tre värvningar, varav en var en skadad ytterback från Porto och en förväntas bli tredjemålvakt.

Nu skriver The Guardian att en totaländrad värvningsstrategi ligger bakom Manchester Uniteds torftiga sommar.

Manchester Uniteds tränare José Mourinho har gång på gång under sommaren påpekat att hans klubb behöver värva. 

Tränaren har förvisso fått en mittfältare i form av brassen Fred från Sjachtar Donetsk, en ytterback i form av Diogo Dalot från Porto och en målvakt i Lee Grant. Men Diogo Dalot är skadad och Lee Grant förväntas ta platsen som tredjemålvakt. Mourinho har rapporterats vilja ha både en yttermittfältare och en mittback till sin laguppställning.

Nu lägger ansedda tidningen The Guardian ut texten om varför Mourinho inte fått som han velat.

Enligt The Guardian har ledningen i Manchester United, ledd av Ed Woodward lagt in veto på flera av Mourinhos mål. Spelarna han velat ha har varit för gamla eller för dyra.

Den sportsliga ledningen ska ha gjort allt för att stoppa Mourinho från att slösa miljontals kronor på snabba lösningar. Något som ökat sprickan mellan Mourinho och vd:n:n Ed Woodward.

”Saknar förtroende för Lindelöf och Bailly”

Till Mourinhos stora förtret ska ledningen inte tyckt att han varit ute efter bättre försvarare än de som laget redan har, i form av svenska landslagsförsvararen Victor Nilsson Lindelöf, Eric Bailly och Chris Smalling. Det ska ha gjort Mourinho mycket irriterad, skriver The Guardian.

”Mourinhos önskan att ta in en till mittback pekar på att han saknar förtroende för Chris Smalling, Phil Jones, Victor Lindelöf och Eric Bailly, trots att han värvat de två senare själv”, skriver The Guardian.

I samtliga av fallen med Harry Maguire, Toby Alderweireld och Jerome Boateng ska ledningen tyckt att priserna varit på tok för höga – till följd av marknadsinflationen på spelarmarknaden. En inflation som United själva ironiskt nog varit med att bygga upp med miljardköp av Paul Pogba, Anthony Martial och Romelu Lukaku.

Men klubben, med Ed Woodward i spetsen, har nu bestämt sig för att göra en kovändning och börja hålla i pengarna. Inte för att de själva behöver det, deras kappsäck är full, utan för att minska inflationen på spelarmarknaden, skriver The Guardian. Tidningen skriver vidare att Manchester United hoppas på att andra klubbar snart kommer följa deras exempel.

Hur som helst har den nya strategin lämnat José Mourinho med en så tunn trupp att han till premiären mot Leicester sagt att han kan tvingas ta med ”oerfarna 16-åringar” i matchtruppen.

 

LÄS MER: Alla övergångar i Premier League inför säsongen 2018/2019

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!