Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Chockerande mycket pengar”

Matthijs de Ligt Foto: OLAF KRAAK / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
VNL kan få en ny kollega. Foto: PONTUS LUNDAHL/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: PETER POWELL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

19-åriga Matthijs de Ligt är en av Europas hetaste fotbollsspelare. 

Manchester United vill desperat bygga sitt försvar kring holländaren och enligt The Independents Miguel Delaney är de beredda att erbjuda ”chockerande mycket pengar” för att locka över honom. 

Manchester United har en tung säsong bakom sig. Det har inte Ajax. 

Den holländska klubben blev hela fotbollsvärldens poplag när de slog ut storhet efter storhet i Champions League innan de i sista sekund föll mot Tottenham i semifinalen. 

En av lagets mest framträdande spelare har varit den 19-åriga mittbacken Matthijs de Ligt som Ajax själva har erkänt kommer lämna i sommar. 

Frågan är var han ska. 

Manchester United vill locka de Ligt med ”chockerande mycket pengar”

Till en början låg Barcelona bäst till, men i nuläget är ingenting klart. Barça har i nuläget svårt att frigöra de finanser som krävs för att få in de Ligt, som enligt AS kommer kosta 700 miljoner att lösa från Ajax. 

Det gör att fler lag är med i kampen. Det har spekulerats kring Bayern München, Manchester City och Liverpool - men nu skriver The Independents Miguel Delaney att Manchester United går på offensiven. 

United behöver bygga om laget efter ännu en misslyckad säsong och ser de Ligt som en drömvärvning. De spelar inte i Champions League nästa säsong, men enligt Delaney hoppas de kunna locka underbarnet med ”en chockerande mycket pengar” i lön. 

Enligt The Sun rör det sig om hisnande 2,8 miljoner kronor i veckan. 

Det skulle ge Victor Nilsson Lindelöf en riktigt backpartner om United lyckas.